Фудбал-вести: Мурињо инсистира на тандему Погба - Матић

Менаџер Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо инсистира да наредног лета доведе српског репрезентативца Немању Матића и "упари" га са најскупљим фудбалером у историји Полом Погбом.

Како преносе острвски медији, Мурињо је свестан да ове сезоне нема шансе за титулу и полако прави планове за следећу.

Матић је за њега проверена комбинација јер су заједно освојили титулу у Челсију након што га је Португалац вратио из Бенфике за 21 милион фунти.

На тој позицији тренутно играју ветеран Мајкл Керик и Андер Ерера, али за титулу Матић је свакако потребан и бар још 25 милиона колико би Челси тражио за њега, у случају да менаџер Антонио Конте одобри трансфер.

Коларов: Гвардиола најбољи на свету, трка није готова
Српски фудбалер Александар Коларов рекао је данас да је Пеп Гвардиола најбољи тренер на свету, упркос томе што Сити под његовим вођством има већ пет пораза и поручио да шампионска трка у Премијер лиги није готова.

Коларов није играо минулог викенда у убедљивом поразу од Евертона 4:0 после којег је Сити на петој позицији са 10 бодова мање од лидера Челсија.

"Гвардиола је свакако најбољи тренер на свету у овом тренутку и свима нам је част да радимо под његовим вођством. Ми играчи морамо да подигнемо форму, слушамо његове инструкције и вратимо се на победнички колосек. Он жели да све буде перфектно, води рачуна о свакој ситници и сигурно ћемо са њим бити све јачи и јачи", изјавио је Коларов за клупски сајт.

Према његовим речима шампионска трка сигурно није готова.

"Ово је тешка лига, без обзира против кога играте, а ми смо неке бодове испустили, мада смо их заслужили", поручио је Коларов, ове сезоне један од најстандарднијих играча тима.

Сити у наредном колу очекује нови изазов, дерби против Тотенхема, који је у сјајној серији и тренутно је на другој позицији.

Санчез признао утају пореза, добија условну казну затвора
Фудбалер Арсенала Алексис Санчез признао је да је утајио порез у Шпанији у износу од 983.334 евра у доба када је наступао за Барселону.

Чилеански нападач је путем видео-линка на саслушању признао да је сакрио приходе од права на његов лик између 2012. и 2013. године, преноси Марка.

Он је оптужен да је за утају пореза користио своје компаније у Чилеу и на Малти како би избегао да плати знатно виши порез у Шпанији.

Верује се да ће Санчез добити условну казну затвора и високу новчану казну, а признавањем кривице избегао је суђење.

Сличне казне претходно су добили садашњи првотимци Барселоне Лионел Меси и Хавијер Маскерано из истих разлога.

Манчестер Сити доводи Месија у рекордном трансферу?
Манчестер Сити спреман је да сруши рекордан трансфер у историји фудбала и понуди 114 милиона евра за прву звезду Барселоне Лионела Месија.

Енглески клуб је већ контактирао Барселону и аргентинског фудбалера, коме нуди 910.000 евра недељно, пише британски Сан.

Главна карта на коју игра Сити је менаџер Пеп Гвардиола, пре свега због пријатељског односа са Месијем, али и то што играч још увек одуговлачи са продужетком уговора са Барселоном.

Исти извор наводи да су два клуба имала састанак прошлог месеца и да постоји спремност из Каталоније да се разговори заврше позитивно, јер Барселона не може да приушти превисоке захтеве Месија око плате како би ставио параф на нову сарадњу.

Меси је већ одбио богату понуду из Кине, али би позив Гвардиоле могао да утиче да промени мишљење око одлуке да напусти матични клуб.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести