Фудбал-вести: Навијачи Макабија захтевају хапшење хулигана

Навијачи Макабија из Тел Авива затражили су хапшење хулигана који је на јучерашњој утакмици против Базела повредио присталицу швајцарског клуба.

На друштвеним мрежама израелског првака захтева се да хулиган буде предат полицији и да се адекватно казни.

У инциденту на крају утакмице у Тел Авиву један навијач Макабија нанео је озбиљне повреде присталици Базела тако што га је ударио металном шипком у главу.

Прва помоћ повређеном Швајцарцу пружена је од стране других навијача домаћег клуба.

Макаби и Базел играли су у уторак нерешено 1:1 у реваншу плеј-офа за Лигу шампиона, што је прваку Израела под вођством српског тренера Славише Јокановића било довољно за велики успех и пласман у групну фазу елитног такмичења, након што је у првом мечу у гостима постигао више голова (2:2).

ПСЖ спремио 80 милиона евра за Де Брујнеа
Фудбалер Волфсбурга, белгијски репрезентативац Кевин Де Брујне, могао би да настави каријеру у Француској, преноси дневник Билд.

Према писању тог листа, за 24. годишњег Де Брујнеа заинтересован је богати Пари Сен Жермен, који је за његов трансфер спреман да плати чак 80 милиона евра.

Раније је објављено да на тог квалитетног играча средине терена претендују Бајерн Минхен и Манчестер Сити.

Билд наводи да је са Белгијанцем, који је прошле године стигао из Челсија, Волфсбург спреман да продужи уговор и да му понуди годишњу плату од 11,5 милиона евра, дупло више него што тренутно зарађује.

Де Брујне је прошле сезоне одиграо 34 утакмице у Бундес лиги постигавши 10 голова и у великој мери заслужан је за вицешампионску титулу немачког клуба.

Дињ прешао из ПСЖ на позајмицу у Рому
Италијански фудбалски вицешампион Рома објавио је данас да је на позајмицу до краја сезоне ангажовао одбрамбеног играча Пари Сен Жермена, репрезентативца Француске Лукаса Диња.

Парижани ће добити одштету од 2,5 милиона евра, а споразумом два клуба предвиђено је да Рома може да откупи уговор 22. годишњег дефанзивца.

Дињ је прошле сезоне одиграо 15 утакмица у првенству Француске, а за национални тим до сада је уписао осам наступа.

Рома, која је сезону у Серији А отворила ремијем у гостима против Вероне (1:1), у дербију 2. кола у недељу дочекује тим шампиона Јувентуса.

Иљараменди се вратио у Сосиједад
Досадашњи фудбалер Реал Мадрида Асијер Иљараменди вратио се у матични Сосиједад из Сан Себастијана, објавио је клуб из Баскије.

Уговор са 25. годишњим играчем средине терена потписан је на шест година, а Реал добија одштету од 17 милиона евра.

Иљараменди је 2013. прешао из Сосиједада у Реал Мадрид као велико појачање, али није успео да се наметне, тако да је углавном седео на клупи.

"Краљевски клуб" је пре две године за трансфер Иљарамендија издвојио 32,2 милиона евра, што је била рекордна сума коју је платио за неког шпанског играча.

На отварању сезоне у Примери Сосиједад је одиграо у гостима против Депортива нерешено 0:0, а у наредном мечу дочекује у суботу повратника у елиту, Спортинг из Хихона.

Реал и Монако договорили позајмицу Коентраа
Реал Мадрид је пристао да дефанзивац Фабио Коентрао пређе на једногодишњу позајмицу у Монако.

Према наводима спортског дневника "АС", преостало је још да се реше само мањи детаљи у споразуму два клуба и ускоро би требало да трансфер 27. годишњег Португалца буде званично објављен.

Очекује се са Коентрао у одбрани Монака замени француског репрезентативца Лавена Курзаву који је на мети Пари Сен Жермена.

Коентрао је прешао у Реал Мадрид 2011. године из Бенфике, али је прошле сезоне одиграо само девет утакмица у Примери, а играо је још на четири меча у Лиги шампиона.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести