Фудбал-вести: Нигеријац се кандидује за председника ФИФА

Бивши нигеријски фудбалски интернационалац Сегун Одегбами најавио је учешће у избору за председника Међународне фудбалске федерације (ФИФА) уместо Сепа Блатера.

Шездесеттрогодишњег Одегбамија звали су током играчке каријере математичар, због прецизности у игри.

Одегбами важи за једног од најбољих нигеријских играча свих времена.

Он је за за нигеријске медије рекао да његова кандидатура можда не делује уверљиво, али да верује у могућност промена у врху ФИФА.

Блатер је почетком јуна, после свега два дана од избора за председника ФИФА најавио оставку, због корупционашког скандала у врху те организације и истраге коју воде швајцарски и амерички правосудни органи

Из Африке је пре Одегбамија кандидатуру најавио председник Фудбалске асоцијације Либерије Муса Билити, као и јужноафрички бизнисмен Токио Сексвале.

Кандидати за председника ФИФА морају да имају подршку најмање пет федерација, а рок за подношење кандидатуре је 26. октобар, док су избори заказани за 26. фебруар.

Менезес наследио Луксембруга на клупи Крузеира
Некадашњи селектор фудбалске репрезентације Бразила Мано Менезес именован је за тренера Крузеира, објављено је на сајту клуба.

Менезес ће на клупи Крузеира још једног бившег селектора Вандерлеја Луксембурга.

Менезес је био без посла још од децембра прошле године када је отишао из Коринтијанса, а у каријеру је водио још Фламенго, Гуарани, Гремио и олимпијску репрезентацију Бразила у Лондону.

Крузеиро се налази на 16. месту на табели бразилске Серије А са 22 бода.

Ибрахимовић: У Милану су разочарани, али мој избор је ПСЖ
Прва звезда Пари Сен Жермена Златан Ибрахимовић изјавио је данас да је Милан очајнички покушавао да га врати, али да је он одлучио да ову сезону заврши у Паризу.

"Уколико ме неки клуб жели мора да се договори са мојим менаџером Мином Рајолом. Искрено, радује ме када ме велики клубови траже, али они морају да причају са Рајолом. Повратак у Милан? Још увек не знам, срећан сам у ПСЖ-у и овог лета сам донео одлуку да останем. Знам да су у Милану били разочарани", рекао је Ибрахимовић шведским новинарима на окупљању националног тима.

Тренер Милана Синиша Михајловић захтевао је од челника клуба да му испуне жељу и доведу Ибрахимовића, али је морао да се задовољи трансферима Карлоса Баке, Луиза Адријана и Марија Балотелија.

Ибрахимовић је у ПСЖ дошао управо из "росонера" и за две сезоне одиграо је 85 утакмица и постигао 56 голова.

Претходно је наступао за Барселону, Интер, Јувентус, Ајакс и Малме.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести