Фудбал-вести: Ниједан српски фудбалер међу 40 кандидата за тим године

Европска фудбалска унија (УЕФА) објавила је списак од 40 играча који се налазе у избору за тим године, међу којима нема ниједног из Србије.

Гласање на сајту УЕФА отворено је све до 6. јануара 2016. године када ће бити саопштен иделан тим.

Голмани: Мануел Нојер (Бајерн), Ђанлуиђи Буфон (Јувентус), Џо Харт (Манчестер Сити), Денис Бојко (Дњепар).

Одбрана: Дијего Годин (Атлетико Мадрид), Ђерар Пике (Барселона), Серхио Рамос (Реал Мадрид), Рикардо Родригез (Волфзбург), Тијаго Силва (ПСЖ), Ђорђо Кјелини (Јувентус), Давид Алаба (Бајерн), Хавијер Маскерано (Барселона), Леонардо Бонући (Јувентус), Џером Боатенг (Бајерн), Давид Луиз (ПСЖ), Дани Алвес (Барселона).

Везни ред: Клаудио Маркизио (Јувентус), Артуро Видал (Бајерн), Марко Верати (ПСЖ), Јевген Конопљанка (Севиља), Џејмс Родригез (Реал Мадрид), Пол Погба (Јувентус), Хакан Чалханоглу (Леверкузен), Андрес Инијеста (Барселона), Гжегож Криховјак (Севиља), Кевин Де Брујне (Манчестер Сити), Иван Ракитић (Барселона), Еден Азар (Челси).

Напад: Луис Суарез (Барселона), Алексис Санчез (Арсенал), Кристијано Роналдо (Реал Мадрид), Серхио Агуеро (Манцестер Сити), Герет Бејл (Реал Мадрид), Томас Милер (Бајерн), Лионел Меси (Барселона), Златан Ибрахимовић (ПСЖ), Роберт Левандовски (Бајерн), Нејмар (Барселона), Антоан Гризман (Атлетико), Алваро Мората (Јувентус).

Бриж и Наполи без гледалаца због страха од терориста
Утакмица између Клуб Брижа и Наполија у Лиги Европе у Белгији играће се пред празним трибинама, одлука је локалне полиције и градоначелника Брижа после терористичких напада у Европи.

У Белгији се последњих дана спроводе јаке мере безбедности и процењено је да меч 5. кола Лиге Европе у Брижу високо ризичан, због чега ће бити затворен за гледаоце.

Подсетимо, све је кренуло од терористичких напада у Паризу када је убијено више од 129 особа, а један се десио управо испред стадиона Сен Дени у току дуела репрезентација Француске и Немачке. Након тога отказан је меч Белгије и Шпаније у Бриселу, као и у Хановеру где је откривен експлозив уочи дуела Немачке и Холандије.

Утакмица између Клуб Брижа и Наполија на програму је у четвртак од 21:05 сати.

Штутгарт отпустио тренера Цорнингера и његове сараднике
Немачки фудбалски прволигаш Сстутгарт отпустио је данас цео стручни штаб на челу са главним тренером Александером Цорнингером, објављено је на сајту клуба.

Цорнингер је добио отказ после убедљивог пораза на свом терену од Аугзбурга (4:0) у Бундеслиги минулог викенда. Са њим су из клуба отишла два помоћника и тренер голмана.

"Начин на који смо поражени у прошлом мечу натерао нас је да направимо промене. Аналазирали смо све актере, тренера и играче, и донели овакву одлуку", рекао је председник клуба Бернд Валер.

Цорнингер је на клупи "шваба" био тачно шест месеци, након што је после лошег почетка сезоне и 16. места на табели добио отказ.

Фудбалери Штутгарта у наредном колу гостују Борусији у Дортмунду, а екипу ће водити тренер младог тима Јирген Крамни.

Кутињо није теже повређен, пропушта само меч са Бордоом
Фудбалер Ливерпула Филипе Кутињо није се озбиљније повредио и биће спреман за наредни меч у Премијер лиги против Свонсија, саопштено је на сајту енглеског премијерлигаша.

Кутињо се повредио у победи свог тима на Етихаду против Манчестер Ситија (4:1), у којој је учествовао са голом и асистенцијом, али је због повреде  задње ложе морао да напусти терен у 68. минуту.

Међутим, менаџер "црвених" Јирген Клоп неће моћи да рачуна на Кутиња за меч против Бордоа у Лиги Европе у четвртак.

Кутињо је ове сезоне један од најбољих играча Ливерпула, одиграо је 16 утакмица и постигао пет голова.

ФИФА жели доживотну суспензију
Етички комитет Међународне фудбалске федерације (ФИФА) има намеру доживотно да суспендује првог човека УЕФА Мишела Платинија, изјавио је његов адвокат Тибо Д"Алес.

ФИФА је на 90 дана замрзнула Платинијеву функцију и кандидатуру за председника те организације, због сумњивих исплата од два милиона долара у којима је учествовао и Јозеф Блатер.

"То је скандал и претерана одлука", рекао је Д"Алес, а преноси агенција АФП.

ФИФА је саопштила да још увек размишља око коначних одлука у вези са Блатером и Платинијем, као и да ће све бити познато почетком наредног месеца.

Платини ће, уколико му се укине казна, бити један од пет кандидата за првог човека ФИФА на изборима који су заказани 26. фебруара.

Међани раскинуо уговор и тужио Трабзон
Алжирски фудбалски репрезентативац Карл Међани раскинуо је уговор са Трабзоном због финансијских дуговања.

Међани је трећи фудбалер који је напустио Трабзон за кратко време због непоштовања уговора, после Жозеа Босингве и Кевина Константа.

Овај одбрамбени фудбалер тужио је Трабзон ФИФА због заосталих плата, али клуб је најавио да ће се жалити јер мисли да је раскид једностран.

"Наш фудбалер Међани донео је погрешну одлуку са престанком рада. Тражио је дупло повећање плате, на шта нисмо хтели да пристанемо. Клуб је претпрео штету због незаконитог раскида уговора и наша права потражићемо код ФИФА", наводи се на званичном сајту Трабзона.

Међани је нешто више од годину дана био члан Тразбона, одиграо је 54 утакмице и дао осам голова.

Претходно је играо за Лоријен, Мец, Ајачио, Монако, Олимпијакос и Валенсијенс.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести