Фудбал-вести: Њукасл остварио рекордну зараду од 27,7 милиона долара

ЛОНДОН: Енглески фудбалски премијерлигаш Њукасл објавио је данас да је закључно са крајем јуна прошле године остварио рекордни профит од 18,7 милиона фунти, односно 27,75 милиона долара.

Њукасл који је последњи пут победио у домаћем такмичењу - у ФА Купу 1955. године, а сада заузима 12. место у Премијер лиги, саопштио је да је четврту годину заредом забележио рекордну зараду, скоро дупло већу од оне остварене 2013. када је инкасирано 9,9 милиона фунти, пренео је Ројтерс.

Упркос рекордима које обара на билансном плану, Њукасл не показује велике резултате у Премијер лиги, коју је прошле сезоне завршио на 10. месту, уз свега 15 победа из 38 лигашких утакмица.

Њихов приход је такође порастао на 129,7 милиона фунти, што је скок у односу на обрт од 95,9 милиона претходне године.
Дуг клуба остао је на истом нивоу од 129 милиона фунти на име безкаматне позајмице власника клуба Мајка Ешлија.

Карваљо: Није тежа повреда, пауза око недељу дана
ЛИСАБОН: Фудбалски репрезентативац Португалије и штопер Монака Рикардо Карваљо изјавио је данас да није претпрео тежу повреду колена на мечу против Србије у квалификацијама за Европско првенство.

Карваљо се повредио већ у 15. минуту на стадиону у Лисабону због чега га је заменио Хосе Фонте, али је претходно стигао да се упише у стрелце.

"Повредио сам се приликом прославе гола, осетио сам бол и морао сам да изађем из игре. Оштетио сам унутрашње лигаменте колена, али мислим да ћу паузирати од седам до 10 дана", рекао је Карваљо после победе над Србијом од 2:1.

Португалски дефанзивац биће спреман за први меч четвртфинала Лиге шампиона против Јувентуса, који је на програму 14. априла у Торину.

Карваљо је ове сезоне одиграо 23 утакмице за Монако у свим такмичењима.

За селекцију Португалије наступио је 79 пута и дао пет голова.

Хамшик најбољи фудбалер Словачке у 2014. години
ЖИЛИНА: Фудбалер Наполија Марек Хамшик по четврти пут изабран је за најбољег играча Словачке.

Хамшик је на свечаности у Жилини изједначио рекорд штопера Ливерпула Мартина Шкртела, пошто сада обојица имају по четири признања.

"Драго ми је што сам стигао рекорд Шкртела. Захвалио бих се мојој породици, Наполију и саиграчима из репрезентације", рекао је Хамшик, који је награду добијао 2009, 2010. и 2013. године.

Хамшик је прошле године са Наполијем освојио Куп и Суперкуп Италије, а један је од најзаслужнијих за одличан старт Словачке у квалификацијама за Европско првенство, након што се налази на првом месту квалификационе групе Ц са максималних пет победа.

Овај 27-годишњи везиста је током каријере играо за Слован и Брешу, док је за селекцију Словачке наступио 76 пута и дао 14 голова.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести