Фудбал-вести: Осасуна дала 650.000 евра играчима Бетиса да намештају

Троица некадашњих фудбалер Бетиса Амаја Каразо, Ђорди Фигерас и Ћави Торес оптужени су да су добили 650.000 евра да би намештали утакмице

и намерно изгубили од Осасуне у последњем колу Примере у сезони 2013/2014.

Шпански суд је објавио да се, поред поменутих фудбалера, истражује још 15 лица, углавном чланова управе Осасуне, али и садашњег тренера клуба из Памплоне Петра Васиљевића.

Судски документи доказују да је управа Осусуне тадашњим фудбалерима Бетиса дала 400.000 евра да победе Ваљадолид, а потом и још 250.000 да изгубе од Осасуне.

Бетис је славио против Ваљадолида 4:3, а потом је поражен од Осасуне 2:1, али су на крају сва три тима испала из шпанске елите јер је Алмерија ремијем против Атлетик Билбаа сачувала статус.

Жезус се оперисао, пауза три месеца
Млади нападач Манчестер Ситија Габријел Жезус оперисао је данас метатарзалну кост на десном стопалу и очекује га тромесечна пауза.

Бразилски фудбалер повредио се у мечу 25. кола Премијер лиге против Борнмута (2:0) у понедељак, када је терен морао да напусти после само 15 минута.

Жузус се оперисао у Барселони, успешно, како је данас објављено на сајту "грађана".

Овај 19-годишњи нападач сјајно је започео каријеру на Етихаду од доласка из Палмеираса, пошто је постигао три гола на пет утакмица, али га је повреда спречила да најави велике ствари на Острву.

Очекује се да до краја сезоне забележили још неколико минута на терену, тачније пре краја Премијер лиге и дуела са Вотфордом 21. маја у последњем колу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести