Фудбал-вести: Полиција претресла куће браће Мамића

Хрватска полиција претресла је јутрос куће и станове председника и тренера Динама, браће Здравка и Зорана Мамића, под сумњом да су утајили порез, пренели су данас хрватски медији.

"Обавештавамо вас да је по налогу жупанијског суда у току истрага коју спроводи ПН УСКОК у којој су предмет обраде наша два члана - извршни председник Здравко Мамић и тренер Зоран Мамић", објавио је Динамо на званичној интернет страници.

Један од адвоката Здравка Мамића, Мате Матић изјавио је да је његов клијент на путу у Слловенији и да није добио никакво обавештење о исттрази, или претресу његове куће, о чему је дознао из медија, пренела је агенција Хина.

"Наравно да ћемо као клуб и као појединци сарађивати са
институцијама и организацијама које то од нас буду тражиле. Ипак, морамо изразити жаљење што се то одвија у време и на начин када се ми налазимо на својим радним местима, односно на припремама  у иностранству", саопштио је, између осталог, Динамо.

Чичарито поломио кључну кост, паузира месец дана
Мексички фудбалски репрезентативац Хавијер Ернандез Чичарито поломио је кључну кост на пријатељском мечу против Хондураса због чега ће паузирати најмање месец дана.

Двадесетседмогодишњи нападач Манчестер јунајтеда, који игра на позајмици у Реалу, сударио се током меча који је завршен ремијем без голова са дефанзивцем Хондураса пет минута пре краја првог полувремена и одмах је морао да буде замењен.

"Утврђен је прелом кључне кости и Ернандез ће морати да паузира најмање три-четири недеље", рекао је мексички лекар Херардо Агилар  новинарима у Хјустону.

Ернандез је за своју репрезентацију на 73 утакмице постигао 40 голова и тим ће бити значајно ослабљен његовим одсуством, када буду играли на Голд купу у Канади и САД, на којем желе седму титулу, од 7. до 26. јула.

Лам: Не враћам се у репрезентацију
Некадашњи фудбалски репрезентативац Немачке Филип Лам изјавио је да нема намеру да поново обуче дрес националног тима, као и да је потпуно посвећен својој породици.

Капитен Бајерна из Минхена опростио се од репрезентације Немачке након освојеног Светског првенства у Бразилу прошле године на којем су "панцери" у финалу савладали Аргентину (1:0).

"Мислим да сам своје право на пензију стекао освајањем Мундијала Сви који ме познају знају да је ово коначна одлука и да се нећу вратити у репрезентацију. Мој приватни живот је важнији од професије, и желим што више времена да проводим са породицом", изјавио је Лам за Франс Фудбал.

Лам је за репрезентацију дебитовао 2004. године и уписао 113 наступа и пет голова, док је са екипом Бајерна седам пута био првак државе, и два пута је освојио пехар Лиге шампиона.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести