Фудбал-вести: Робен као Рибери, остаје у Бајерну до 2018.

Холандски фудбалер Арјен Робен продужио је уговор са минхенским Бајерном до 2018. године и тако кренуо стопама Франка Риберија који је то урадио пре два месеца.

Робену је претходна сарадња истицала на крају ове сезоне, али је одлучио да дрес баварског гиганта носи бар до своје 34. године и чини са Французем сјајан тандем - популарни "Робери".

"Срећан сам што сам потписао нову сарадњу са Бајерном. Минхен је за породицу и мене друга кућа, а Бајерн најбољи клуб на свету. Желим да освојим што је више могуће титула", рекао је Робен за клупски сајт.

Робен је у Бајерн дошао из мадридског Реала 2009. године и укупно освојио 15 трофеја, укључујући пет титула у Бундеслиги и Лигу шампиона.

Управо је сјајни крилни нападач био најзаслужнији за последњу Бајернову титулу првака Европе, када је 2013. године у финалу против Борусије из Дортмунда постигао гол за 2:1 у самом финишу.

Током каријере играо је за Гронинген, ПСВ из Ајдховена и Челси.

Кинези смањили број странаца, желе више младих играча
Кинески клубови од сада ће моћи да имају само три странца у стартној постави, уместо досадашњих четири, објавио је тамошњи Фудбалски савез.

Кинези желе да уведу низ мера и регулишу рад клубова, потрошњу великог новца за доласке фудбалера са других континената, међу којима су последњи трансфери Карлоса Тевеза, Оскара и Аксел Витсел.

У односу на прошлу сезону клубови су, поред четири странца, могли да имају и странца са простора Азије, али је и то укинуто.

План је да двојица кинеских фудбалера испод 21 године буду у најбољих 11 сваког тима и тако допринесу развоју свог фудбала, а не само скупим појачањима из иностранства.

Поменута правила долазе после трансфера Карлоса Тевеза у Шангај Шенхуа за 35 милиона евра годишње, док се ове зиме на одлазак на Далеки Исток одлучио и српски репрезентативац Немања Гудељ.

Гвардиола: Далеко смо о титуле, нисам навикао да губим
Менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола признао је да се његов тим тешким поразом од Евертона (4:0) у многоме удаљио од титуле Премијер лиге и поручио да је Челси практично пред шампионским слављем.

Манчестер Сити је јуче на Гудисону доживео најубедљивији пораз у последњих девет година, а шпански стручњак није могао да сакрије да му је садашња ситуација најтежа у каријери.

"Челси има велику предност, 10 бодова је много. Други нам бежи три бода и то је достижно. Стварамо доста прилика, али имамо проблем у реализацији. Такве ствари су проблем у главама играча, морамо напорније да тренирамо и будемо ментално јачи", рекао је Гвардиола за Скај Спорт.

Гвардиола додаје да се први пут сусреће са проблемима у одбрани, након што су "грађани" примили чак 26 голова на 21. утакмици у енглеском првенству.

"Имао сам неколико сличних ситуација у прошлости, али ниједну као ову. Када у осам година освојите седам титула, навика је да се стално побеђујете. Морам да пронађем праву солуцију да моји играчи опет крену са победама. Срећан сам у Манчестеру, али први пут у каријери примам много голова. То ми се није дешавало, морам да пронађем разлог томе", закључио је Гвардиола.

Фудбалери Манчестер Ситија тренутно су пети на табели Премијер лиге, а у наредном колу дочекују другопласирани Тотенхем на Етихаду.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести