Фудбал-вести: Роџерс тврди да Марковић има будућност у Ливерпулу

Менаџер Ливерпула Брендан Роџерс рекао је данас да Лазар Марковић има будућност у том тиму и поручио да не жели да га се одрекне.

Енглески медији пренели су да српског фудбалера на позајмицу жели да доведе Фенербахче, али и три клуба из Премијер лиге - Вотфорд, Вест Хем и Астон Вила.

"Марковић има будућност у Ливерпулу. Ипак, не желим да коментаришем трансфер политику клуба и шта ће се све дестити", рекао је Роџерс на конференцији за медије уочи меча против Вест Хема предстојећег викенда.

Марковић је прошле године дошао у Ливерпул из Бенфике као велико појачање, али дебитанска сезона на Острву није прошла према очекивањима јер је постигао само три гола на 31 утакмици.

Он је каријеру почео у Партизану, а за репрезентацију Србије наступио је 20 пута и дао три гола.

Муслин није више тренер Стандарда
Бивши тренер Црвене звезде Славољуб Муслин добио је отказ на клупи Стандарда из Лијежа после елиминације од Молдеа у плеј-офу за Лигу Европе.

Стандард је елиминисан из Европе иако је у реваншу у Лијежу победио Молде са 3:1, али је раније поражен у Норвешкој (2:0), после чега је Муслин напустио клуб.

Белгијски тим ће привремено водити тандем Ерик Герец и Ерик Дефландр, који су у играчкој каријери играли за Стандард.

Муслин се на клупи Стандарда задржао нешто мање од три месеца, а претходно је између осталог водио Локерен, Бордо, Ленс, Левски, Локомотиву из Москве, Краснодар и Амкар.

Тренер Црвене звезде био је у два наврата, где је освојио три титуле државног првака и два Купа Србије.

Кучка у Милану до 2019.
Доскорашњи фудбалер Ђенове Јурај Кучка потписао је четворогодишњи уговор са Миланом, потврђено је данас на званичном сајту италијанског клуба.

Словачки везиста током каријере наступао је за Подбрезову, Ружомберок, Спарту из Прага, док је у Ђенови од 2011. године.

"Веома сам срећан што сам овде. Ово је за мене велика прилика и изазов да заиграм за Милан. Све се десило веома брзо и једва чекам утакмице. Сутра нас чека меч против Емполија и желим да дам све од себе", рекао је Кучка за клупски сајт.

За екипу Ђенове одиграо је 120 утакмица и 10 пута се уписао у листу стрелаца.

За репрезентацију Словачке забележио је 41 наступ уз четири постигнута гола.

Ал Келаифи: Лавеци може да иде
Пари Сен Жермен више неће доводити појачања до краја прелазног рока, док су аргентинском интернационалцу Езекијелу Лавецију отрворена врата за одлазак из клуба, потврдио је данас председник париског клуба Насер ал Келаифи.

"Наше последње појачање био је Лавен Курзава", рекао је Ел Калаифи.

Он је нагласио да Лавеци може да оде, иако му је остало још годину дана до истека уговора.

"Уколико за њега буде заинтересованих клубова, разговараћемо са њима о томе. То ће наравно, зависити од њега, јер не желимо да га блокирамо након свега што је учинио за клуб", рекао је Ал Келаифи.

Лавеци се придружио Пари Сен Жермену из Наполија 2012, али од тада није у потпуности испунио очекивања. Он је на 136 утакмица у свим такмичењима постигао 32 гола.

ПСЖ води на табели у француској Лиги 1, пошто је победио у све три прве утакмице сезоне, а предстоји му меч против Монака у недељу.

Леверкузен ангажовао Кампла из Дортмунда
Словеначки фудбалер Кевин Кампл, који је до сада играо за Борусију из Дортмунда, потписао је данас петогодишњи уговр са Бајером из Леверкузена.

Кампл је стигао у Дортмунд прошле зиме, али није оставио јак утисак.

Он је раније бранио боје Салцбурга, док је клуб водио тренер Роџер Шмит који је сада у Леверкузену.

Леверкузен је раније данас саопштио да се њихов нападач Сон Хунг Мин из Јужне Кореје придружио Тотенхему.

Хамшик: Навијачи Наполија заслужују Скудето
Фудбалер Наполија Марек Хамшик рекао је данас да навијачи тог клуба заслужују да освоје Серију А.

"Желимо да освојимо титулу ове сезоне, јер наши навијачи то заслужују. На почетку смо сезоне и чека нас дуг шампионат", рекао је Хамшик за Медиасет.

Он је додао да очекује да Наполи покаже добру игру, посебно после пораза од Сасуола (2:1) у првом колу италијнаског шампионата.

"Имамо времена да се опоравимо и спремни дочекамо утакмицу против Сампдорије у недељу. Једва чекамо да се вратимо на терен и покажемо нашу снагу", рекао је Хамшик.

Хамшик је током каријере наступао за Слован из Братиславе и Брешу, док је члан Наполија од 2007. године.

За клуб из Напуља одиграо је 353 утакмице, постигао 90 голова и освојио два Купа и Суперкуп Италије.

Наполи ће у недељу од 20.45 сати, угостити екипу Сампдорије, у другом колу Серија А.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести