Фудбал-вести: Судије "узвраћају ударац" - 100 жутих картона до сада

Бразилске фудбалске судије добиле су дозволу да свако непоштовање њихове одлуке од стране играча, па макар то биле и жалбе, кажњавају жутим картонима.

Како преноси агенција АП, судије су добиле "зелено светло" од Фудбалске конфедерације Бразила да узврате ударац и да на сваки погрешни "тон"  који им фудбалери упуте одговоре картоном.

Тако је у првих осам кола шампионата Бразила подељено чак 100 жутих картона.

Наравно, ова "жута поплава" изазвала је велико негодовање код играча и тренера.

"Сада се плашим да чак и поздравим судију, јер могу да зарадим картон", каже играч Сао Паула Мичел Бастос и додаје да сада на терену нема никакве комуникације са судијом, што је по његовом мишљењу "ван сваке памети".

Председник Судијске комисије фудбалске конфедерације Бразила Сержо Кореа наглашава да фудбал не сме да буде жртва слабих судија и недисциплинованих играча и тренера.

"Недисциплиновано понашање фудбалера који су иначе, идоли младим генерацијама ствара код омладине однос непоштовања према ауторитетима уопште", рекао је Кореа.

Берлускони затражио од Михајловића да врати Милан у ЛШ
Председник Милана Силвио Берлускони заражио је од новог тренера Синише Михајловића да идуће сезоне врати тим у Лигу шампиона, пренела је агенција АП.

Берлускони је данас званично представио српског тренера, две недеље пошто га је ангажовао.

Бивши италијански премијер нагласио је да је сада "категорички имепратив повратак Милана у Лигу шмапиона и Европу следеће сезоне".

Откако је освојио титулу првака Италије 2011, Милан је у силазној путањи, пошто је Берлускони ограничио буџет за довођење нових играча.

Росонери су претходне две сезоне завршили на осмом, односно десетом месту, не успевши да се кваификују за европска такмичења.

Михајловић, који је у каријери наступао за Интер, нагласио је да је раније често играо против Милана и да зна колико је њихов дрес вредан поштовања.

Нани спреман да пређе у Фенербахче
Фудбалер Манчестер јунајтеда Португалац Нани који је последњу сезону играо на позајмици у Спортингу, спреман је да се придружи Фенербахчеу, саопштио је истанбулски кклуб на Твитеру.

"Фенербахче је започео преговоре о трансферу са Луисом Нанијем и његовим клубом Манчестер јунајтедом", саопштио је турски клуб додајући да ће Нани већ у недељу допутовати у Истанбил како би обавио лекарске прегледе.

Нани се придружио Јунајтеду из Спортинга 2007. и током периода проведеног на Олд Трафорду помогао је клубу да освоји четири титуле првака Енглеске и Лигу шампиона 2008.

Нани је у септембру 2013. потписао петогодишњи уговор са Јунајтедом, али није могао да избори место у постави, тако да је прослеђен на позајмицу у свој бивши клуб Спортинг.

Како преносе медији, трансфер Нанија у Фенербахче вредан је шест милиона евра.

Гудјонсен прешао у кинески Евер Брајт
Бивши фудбалер Барселоне и Челсија Исланђанин Ејдур Гудјонсен потписао је уговор са кинеским суперлгашем Шиђиажуанг Евер Брајтом, пренела је агенција Хсинхуа.

Тридесетшестогодишњи везни играц наступао је претходне сезоне за енглеског друголигашса Болтон Вондерерс.

Евер Брајт заузима осмо место у првој сезони у кинеској Суперлиги.

Кинески суперлигашки клубови "одрешили су кесу" последњих дана, пошто је Евергранде из Гвангжуа за Бразилца Паулиња дао 15 милиона долара, а сличну суму је за Сенегалца Демба Ба издвојио Шангај Шенхуа.

Конопљанка прелази у Севиљу
Актуелни победник Лиге Европе Севиља ангажоваће Украјинца Јевхена Конопљанку из Дњепра, како би тим ојачао напад за учешће у Лиги шампиона идуће сезоне.

Како је пренела агенција Ројтерс, договор са 25. годиснсјим Конопљанком - који је играо за Дњепар у финалној утакмици Лиге Европе завршеној победом Севиље од 3:2, већ је постигнут и потребно је да он још само прође лекарске прегледе.

Севиља није саопштила детаље споразума, али шпански медији преносе да је Конопљанки крајем јуна истекао уговор у Дњепру и да је пристао на четворогодишњи ангажман у шпанском клубу.

Севиља, којој је други узастопни трофеј у Лиги Европе обезбедио и аутоматско учешће у Лиги шампиона у сезони 2015/16, тражила је одговарајућег нападача, пошто су остали без Колумбијца Карлоса Баке који је у четвртак прешао у Милан.

Севиља је појачала и одбрану, пошто је у клуб дошао француски централни бек Адил Рами.

Анелка тренер играч у Мумбају
Бивши фудбалски репрезентативац Француске Николас Анелка обављаће од септембра двојаку функцију тренера и играча у индијском суперлигашу Мумбају, пренео је 'Л'Екип".

Тридесетдеветогодишњи Анелка прошлу сезону провео је у алжирском НА Хусеину, где је био на месту спортског директора.
     
Анелка, који је и прошле године играо за Мумбај, пре него што је почетком 2015. отишао у Алжир, врхунац клупске каријере остварио је у Ццелсију за који је од 2008. до 2012. на 125 премијерлигашких утакмица постигао 38 голова.

Анелка је у каријери, поред Челсија, бранио боје практично свих највећих клубова Европе - Арсенала, Пари Сен Жермена, Реала, Манчестер Ситија, Ливерпула, и Јувентуса, а играо је и за Фенербахче, Вест Бромвич Албион и Шангај Шенхуа.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести