Фудбал-вести: Швајнштајгер још у шоку од напада, отказао Леву позив

Фудбалер Манчестер Јунајтеда Бастијан Швајнштајгер неће играти за репрезентацију Немачке против Холандије у пријатељској утакмици јер је још увек шокиран терористичким нападима у Паризу.

Селектор Немаца Јоаким Лев одлучио је да одмори Швајштајгера и још шесторици неименованих репрезентативаца за дуел у Хановеру против Холандије.

"Још увек сам под утиском због дешавања у петак. Искрено саучешће свима које је захватила трагедија. Мислим и на људе у Бејруту јер није битно одакле људи долазе или која је њихова вера, морамо да останемо уједињени", написао је Швајнштајгер на свом Твитер профилу, а преноси агенција АФП.

За разлику од неколицине фудбалера утакмици у уторак присуствоваће немачка канцеларка Ангела Меркел, само четири дана након што је 127 особа изгубило живот у главном граду Француске.

Један од седам напада догодио се испред стадиона Сен Дени у току утакмице између Немачке и Француске.

Немачки фудбалери морали су целу ноћ да проведу на стадиону и спавају у свлачионицама, а тек у сутрадан рано напустили су место.

Реал Мадрид отпушта Бензему због скандала?

Фудалер Реал Мадрида Карим Бензема могао би да добије отказ у клубу уколико се установи да је учествовао у скандалу уцењивања саиграча из француске репрезентације Матју Валабуене, преноси шпански АС.

Раније овог месеца Бензема је саслушан од стране француске полиције због наводног покушаја уцене Валабуене видео снимком, а у поменутој истрази учестовао је и некадашњи репрезентативац Француске Ђибрил Сисе. Како је тада наведено, Бензема је заједно са још три фудбалера против којих је већ раније покренута истрага покушао да изнуди новац од Валабуене.

Како преноси шпански лист, "Краљевски клуб" стао је у одбрану свог играчца издајући званично саопштење, али исти лист тврди да је председник клуба Флорентино Перез спреман да уручи отказ Бенземи, уколико се установи његова кривица.

Бензема је током фудбалске каријере наступао за Лион, пре него што је 2009. године стигао у Мадрид.

За Реал Мадрид одиграо је укупно 289 утакмица, постигао 140 голова и освојио једну титулу шампиона Шпаније, Лигу шампиона, два Купа Краља, Суперкуп Шпаније, УЕФА Суперкуп и ФИФА Светско клупско првенство.

По француским законима, за покушај изнуде новца предвиђена је максимална затворска казна од пет година.

Мората: Срећан сам у Јувентусу, не враћам се у Мадрид
Фудбалер Јувентуса Алваро Мората рекао је да је веома срећан у италијанском клубу, као и да нема намеру да ускоро промени средину.

Мората је у Јувентус стигао из Реал Мадрида, а претходних дана у италијанским медијима појавила се информације да су Мадриђани спремни да упуте званичну понуду за 23-годишњег нападача.

"Једина ствар која ме занима у овом тренутку јесте да играм што више и освајам титуле са Јувентусом. Морам да се побољшам јер знам да нисам био на нивоу на ком треба да будем. Срећан сам у Торину и немам намеру да напустим клуб. Није било разговора са Реал Мадридом", рекао је Мората за Газето дело Спорт.

Шпански нападач је за "Стару даму" до сада уписао укупно 59 наступа, постигао 11 голова, и освојио једну титулу у Серији А, Куп и Суперкуп Италије.

Фудбалери Јувентуса тренутно заузимају седмо место у шампионату са 18 освојених бодова и у наредном колу угостиће Милан у утакмици која је на програму 21. новембра од 20.45 сати.

Монтела нови тренер Сампдорије
Италијански фудбалски стручњак Вићенцо Монтела нови је тренер Сампдорије, потврдио је данас на свом твитер профилу председник клуба Масимо Фереро.

Некадашњи тренер Фиорентине ће тако на клупи Сампдорије замени Валтера Зенгу, који је добио отказ после серије лоших резултата у првенству.

Монтела је током тренерске каријере водио Рому и Катанију. На клупи "вучице" седео је у пролеће 2011, када га је ново руководство заменило Луисом Енрикеом, а потом је водио и Катанију, пре него што је у јуну 2012. преузео Фиорентину.

Са њим на клупи Фиорентина је три пута заредом заузела четврто место у Серији А, а водио је тим и до финала италијанског Купа у којем су "љубичасти" поражени од Наполија (3:1), као и до полуфинала Лиге Европе, у којем су елиминисани од освајача - Севиље.

После лоших односа са управом клуба отпуштен је из Фиорентине овог лета и од тада није имао ангажман.

Бентнер: Морамо много боље да играмо у реваншу
Дански фудбалски репрезентативац Никлас Бентнер рекао је да његов тим упркос поразу од Шведске (2:1), у првом мечу квалификација за Европско првенство, и даље има шансу за пласман на Европско првенство.

Шведска је у синоћном скандинавском дербију савладала Данску головима Емила Форсберга и Златана Ибрахимовића из пенала, док је једини гол за Данце и наду да могу да стигну до евентуалног пласмана, донео Николаи Јоргенсен у финишу меча.

"Причали смо на полувремену да треба да изађемо на терен и одиграмо што боље друго полувреме. Добро је што смо успели да постигнемо гол и тиме останемо у трци за пласман, али негативна ствар је што смо примили гол из пенала. Било је периода у којим смо играли добро, али очигледно је да морамо много боље да одиграмо у реваншу", рекао је Бентнер, а преноси сајт Гоал.

Реванш утакмица између Данске и Шведске игра се 17. новембра у Копенхагену.

Првенство Европе биће одржано у Француској следеће године од 10. јуна до 10. јула.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести