Фудбал-вести: Венгер верује да остају Санчез и Озил

Менаџер Арсенала Арсен Венгер уверен је да ће најбољи фудбалери екипе Алексис Санчез и Месут Озил остати у клубу и наредне сезоне, али није сигуран да ће он повући исти потез.

"Дубоко верујем да обојица желе да остану и надам се да ћемо наћи начин да се договоримо. Потребно је време, али не бринем. Што се мене тиче, ситуација је још неизвесна", рекао је Венгер, а преноси ББЦ.

Санчез и Озил изразили су незадовољство резултатима Арсенала јер желе борбе за трофеје у Премијер лиги и Лиги шампиона, али ове сезоне "тобџије" бележе слабије резултате.

Тандему Арсенала истиче уговор лета 2018. године и Арсенал је приморан да их се одрекне у наредном прелазном року како би зарадио, након што Санчез и Озил не желе да обнове сарадњу.

Са друге стране, Венгер верује да могу да се предомисле...

Мурињо: Нејмар немогућа мисија, као да разбијаш сеф...
Менаџер Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо изјавио је да је трансфер Нејмара на Олд Трафорд за 200 милиона евра немогућа мисија, пре свега јер се Барселона неће одрећи сјајног Бразилца.

Како је писао каталонски Спорт, Мурињо је спреман да другу годину у низу обори светски рекорд у висини трансфера, после Пола Погбе, како би довео Нејмара у Јунајтед.

"Увек сам се трудио да будем објективан у преговорима са другим клубовима и да питам ког играча могу да ми дају. Трансфер Нејмара је апсурдан, клуб као Барселона неће да га пусти. Он је највећи после Месија у Барселони, млад је, и покушаће да га задрже што дуже. То је као да покушавате да разбијете сеф, немогуће", рекао је Мурињо за бразилски ЕСПН.

Нејмар је пре неколико месеци продужио уговор са Барселоном до 2021. године, уз клаузулу од баш 200 милиона евра, коју Манчестер жели да активира и понуди му плату од 25 милиона годишње.

Овај 25-годишњи бразилски нападач ове сезоне није толико ефикасан као ранијих година, постигао је само 14 голова у свим такмичењима, што му је најслабији учинак од доласка на Ноу Камп 2013. године из Сантоса.

Ламела мора на операцију, крај сезоне за њега
Фудбалер Тотенхема Ерик Ламела завршио је сезону, пошто мора да иде на операцију кука, саопштио је лондонски клуб.

Аргентинско крило није играло још од 25. октобра прошле године и меча против Ливерпула у Лига купу, али је тек сада одлучено да у суботу оде на операциони сто.

Тотенхем није објавио колико дуго ће одсуствовати Ламела, осим да је сезона за њега готова.

Ламела је игра четврту годину за "певце", а ове сезоне дао је само два гола на 14 утакмица.

Раније је носио дресове Роме и Ривер Плате, док за репрезентацију Аргентине има 23 наступа и три поготка.

Дауд одбио Ливерпул и прешао у Дортмунд
Фудбалер Борусије из Менхенгладбаха Махмуд Дауд на крају сезоне прећи ће у редове ривала Борусије из Дортмунда.

Овај 21-годишњи везиста договорио је петогодишњу сарадњу са "милионерима", који су наставили са склапањем младог и јако талентованог тима.

"Дауд је екстремно талентован фудбалер, пратили смо га неколико година. Показао је да може да игра на врхунском нивоу", потврдио је трансфер спортски директор Михаел Цорк на сајту клуба из Дортмунда.

Немачки медији пишу да је Дауд због Дортмунда одбио знатно богатију понуду Ливерпула, којом би Менхегладбах зарадио 25 милиона евра, на шта га је наговорио тренер његов нови тренер Томас Тухел.

Клубови нису објавили цену трансфера члана свих млађих селекција Немачке, рођеног у Сирији, али се верује да износи око 10 милиона евра.

Кол код Есијена у индијском Персибу
Некадашњи фудбалски репрезентативац Енглеске Картон Кол придружио се бившем саиграчу из Челсија Мишелу Есијену и потписао за индијски Персиб Бандунг.

Кол је у Индију долази као слободан играч, након што му је пре пет месеци истекао уговор са америчким Сакраментом.

Овај 33-годишњи нападач задужио је дрес са бројем 12, исти као када је својевремено дебитовао за Челси, чији је члан био од 2001. до 2006. године.

Кол је током каријере играо за Вулверхемптон, Чарлтон, Астон Вилу, Вест Хем и Селтик, док је дрес селекције Енглеске обачио седам пута.

Месец дана раније за Персиб је потписао Есијен, одбивши понуду Ријеке и одлазак у Аустралију.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести