Фудбал-вести: Видић на трансфер листи

Фудбалер Интера Немања Видић налази се међу шест играча који се налазе на трансфер листи клуба, тврди Газета дело Спорт.

Како се наводи, тренер Роберто Манћини за пријатељску утакмицу против Галатасараја у Истанбулу, поред Видића, не рачуна на Сафира Тајдера, Јута Нагатома, Данила Д'Амброзија, Џердана Ссаћирија и Марка Андреолија.

Интер новац од трансфера поменутих играча планира да уложи на доласке провереног штопера и нападача.

Видић није путовао са екипом ни на азијску турнеју у Кину, под изговором да је повређен.

Он је прошле сезоне, иако је дошао као велико појачање из Манчестер Јунајтеда, често био на клупи "нероазура", а одиграо је 28 утакмица и постигао један гол.

Волкот и Казорла продужили уговоре са Арсеналом
Фудбалери Арсенала Тио Волкот и Санти Казорла продужили су уговоре, потврђено је данас на званичном сајту лондонског клуба.

Детаљи уговора нису прецизирани, али како преноси ББЦ Волкот ће остати у Арсеналу до 2019. године уз недељну плату од 140.000, а Казорла се обавезао на нову двогодишњу сарадњу.

"Одушевљен сам што смо продужили уговоре са Волкотом и Казорлом. Обојица су врхунски играчи који поред доприноса на терену, имају велико искуство и веома су популарни ван терена. Задовољни смо што остају и што ће допринети стабилности у тиму", изјавио је менаџер Арсенала Арсен Венгер.

Волкот је играч са највећим стажом у клубу са 302 наступа и 76 погодака, док је Казорла у клуб стигао 2012. године из Малаге и до сада убележио 148 наступа уз 27 голова.

Мутко: Слутски и Бородјук кандидати за селектора
Нови селектор фудбалске репрезентације Русије биће Леонид Слутски или Александар Бородјук, саопштио је министар спорта Русије Виталиј Мутко.

Русија је без селектора откако је раније овог месеца отпуштен Италијан Фабио Капело.

"Кандидати за новог селектора су Слутски и Бородјук", рекао је Мутко за агенцију ТАСС.

Он је прецизирао да ће нови селектор бити именован у понедељак.
"Желео бих да нам новоизабрни селектор помогне да се квалификујемо на шампионат Европе", рекао је Мутко.

Слутски је тренер московског ЦСКА, док је Бородјук био помоћник Гусу Хидинку и Дику Адвокату, када су они били селектори руског националног тима.

Досадашњи селектор Капело био је на кормилу руског државног тима од 2012. године, водио је селекцију на Мундијалу у Бразилу, али није успео да избори пласман у други круг. Исто као са Енглезима 2010. године.

Иако је након тога продужио уговор до 2018. године, када је Русија домаћин Мундијала, лоши резултати у квалификацијама за ЕП 2016, довели су до прекида сарадње.

Русија тренутно у Г групи квалификација заузима треће место са осам бодова, иза Аустрије и Шведске, има још четири утакмице до краја и још увек је у игри за пласман у Француску.

Гвардиола: Не знам да ли ћу водити Бајерн и следеће сезоне
Тренер Бајерна из Минхена Пеп Гвардиола изјавио је данас да не зна да ли ће и следеће сезоне водити клуб и да неће потписати нови уговор, док не буде сигуран да је то у најбољем интересу свих страна.

Претходних дана појавила се информација да је Шпанац, коме на крају сезоне истиче уговор са Баварцима већ постигао договор са Манчестер Ситијем, али је данас открио да још увек није било конкретних понуда.

"Ја сам тренер Бајерна из Минхена и срећан сам што сам овде. Још нисам донео одлуку о наставку каријере, али чим одлучим обавестићу челнике клуба. Имам доста времена да размислим, али ако одлучим да продужим уговор морам бити потпуно сигуран да је то најбоље за клуб јер не желим да постанем проблем за Бајерн. Нисам добио понуду ни једног другог клуба", изјавио је Гвардиола на данашњој конференцији за медије.

Гвардиола је са Бајерном до сада освојио две Бундеслиге, један Куп Немачке, УЕФА Суперкуп и Светско клупско првенство.

Протест Фенербахчеа због "допингованог" Фреда
Турски Фенербахче уложио је протест Европској фудбалској унији (УЕФА) због тога што је Бразилац из Шахтјора Фред, упркос томе што је под сумњом да је допингован, играо у првом мечу два тима у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

Тај дуел у Истанбулу завршен је без голова и одлука о путнику у плеј-оф знаће се после реванша у Украјини.

"УЕФА ми је пре утакмице саветовала да га не уврстим у тим, али  нисмо добили никакав званични допис са таквим захтевом", рекао је тренер Шахтјора Мирчеа Луческу, а преноси Ројтерс.

Он је додао да се још чекају резултати Б анализе Фредовог узорка и да ће потом донети одговарајућу одлуку.

Према тврдњама бразилских медија, 22-годишњи Фред пао је на антидопинг контроли на Копа Америка, недавно у Чилеу и суочен је са дугом казном, уколико му и други узорак буде позитиван.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести