Фудбал-вести: Жоао Марио и Барбоса појачали Интер

Један од најталентованијих нападача света Габријел Барбоса и португалски везиста Жоао Марио каријеру ће наставити у Интеру, саопштили су данас "нероазури".

Интер је потврдио да су двојица фудбалера допутовала у Милано на потпис уговора са троструким шампионом Европе.

Нови власници Интера, кинеска група Сунинг, платиће за сјајни двојац око 70 милиона евра, 25 милиона бразилском Сантосу за "Габигола", као и 45 милиона лисабонском Спортингу.

Компанија Сунинг је најавила да има намеру да врати Интер у врх италијанског фудбала, а раније је дошао и Антонио Кандрева из Лација.

Ипак, Интер не би смео више да доводи скупа појачања, пошто би могао да добије казну УЕФА због кршења финансијског фер-плеја.

Арсенал доводи Мустафија и Переза за 60 милиона евра
Немачки одбрамбени фудбалер Шкодран Мустафи и шпански нападач Лукас Перез обавиће данас медицинске прегледе и потписаће уговор са Арсеналом.

Како преноси ББЦ, Мустафи и Перез појединачно ће се обавезати на петогодишњу сарадњу са "тобџијама".

Арсенал је за двојицу фудбалера из Примере платио укупно 60 милиона евра, од којих 40 на репрезентативца Немачке, док је за преосталу своту новца активирао откупну клаузулу досадашњег нападача Депортива Переза.

Мустафи (24) у Арсенал долази из Валенсије, где се одличним играма у потпуности доказао и завредио велики трансфер.
Перез (27) је прошле сезоне постигао 17 голова у шпанском шампионату.

Анри помоћник Мартинезу у репрезентацији Белгије
Легендарни голгетер Арсенала Тијери Анри постављен је за асистента селектора Роберта Мартинеза у фудбалској репрезентацији Белгије.

Доскорашњи менаџер Евертона Мартинез недавно је добио поверење да предводи Белгијанце у квалификацијама за Светско првенство у Русији, а велику помоћ имаће у бившем нападачу Арсенала, Барселоне и Њујорк Ред Була.

"Веома сам срећан што ћу бити део јаког стручног штаба Белгије", написао је Анри на свом Твитер профилу.

Анри ће бити други помоћник шпанском стручњаку, пошто му је најближи сарадњик Грем Џонс, са којим је Мартинез радио у Свонсију, Вигану и Евертону.

Ово ће бити први сениорски посао Француза након што је напустио млађе селекције Арсенала после сукоба са менаџером Арсеном Венгером.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести