Фудбал-вести: Звезда не иде на припреме у Турску због Русије

Фудбалски клуб Црвена звезда озбиљно размишља да одустане од зимских припрема у Турској, у знак поштовања према Русији чији је председник Владимир Путин посетио Маракану,

потврдио је Танјугу генерални директор Звездан Терзић.

"Размишљамо да се окренемо Кипру, јер због најновијег инцидента који се десио између Русије и Турске, мислимо да не би било коректно да идемо тамо", рекао је Терзић.

Осим поштовања према Путину и Русији, Звезду веже и генерално спонзорство са компанијом Гаспром.

До великих тензија између Русије и Турске дошло је након што су турске снаге обориле руски војни авион недалеко од границе са Сиријом.

Роберто Карлос: Меси најбољи, али ће га Нејмар престићи
Један од најбољих левих бекова у историји фудбала Роберто Карлос рекао је данас да је Лионел Меси тренутно најбољи играч на свету, али да би ускоро на том месту могао да га смени Нејмар.

"Победа Барселоне у Ел Класику не значи да је она најјаци тим на свету. Каталонци имају фантастичне играче, Нејмара звезду у успону. Меси је тренутно број 1, Роналдо одмах иза, али је Нејмар у последње време невероватан", рекао је Роберто Карлос за бразилски ЕСПН.

Легендарни бразилски фудбалер пристетио се пораза (3:0) у Ел Класику из времена када је носио дрес краљевског клуба.

"Био сам у сличној ситуацији у Реалу, као што је данас. Изгубили смо на нашем терену и нисмо створили ниједну шансу. Верујем да ће фудбалери Реала имати снаге да се издигну", поручио је Роберто Карлос.

Роберто Карлос, који ради у Њу Делхију као тренер-играч, члан Реала био је 11 година и освојио је четири титуле у Примери, три Лиге шампиона, три Суперкупа Сспаније, УЕФА Суперкуп и два Интерконтинентална купа.

Играо је још за Палмеирас, Атлетико Минеиро, Интер, Фенербахче, Анжи и Коринтијанс.

Са селекцијом Бразила освојио је све могуће трофеје (Светско првенство, Копа Америка, Куп конфедерације), уз чак 123 наступа и 11 голова.

ФС Турске: Косово у групи за СП са нама и Хрватима
Потпредседник Фудбалског савеза Турске (ТФФ) Сервет Јардимци обећао је да ће дати глас косовском савезу за пријем у УЕФА и да је уверен да ће играти у квалификацијама за Светско првенство у Русији, уз предлог да буде у истој групи у којој су Турска и Хрватска.

Како пише косовски Зери, челници ТФФ били су на састанку у Приштини и разговарали о будућности фудбала на Косову, са закључком да постоји жеља да тамошња селекција игра у И групи квалификација још са Исландом, Украјином и Финском.

Јардимци је изјавио да ће ТФФ учинити све да Косово накнадно уђе у квалификације, чак и да ће за то лобирати код других Савеза.

"Жеља нам је да се Косово придружи нашој групи, посебно јер има само пет селекција", рекао је Јардимци, а преноси Зери.

Око пријема косовског Савеза у УЕФА расправљаће се у марту 2016. године на Конгресу у Будимпешти, што је први услов ФИФА како би шест месеци касније почели квалфикације за шампионат у Русији.

Восен: Биће хладна атмосфера без навијача
Фудбалер Брижа Јеле Восен жали што неће бити навијача против Наполија у Лиги Европе после такве одлуке због опасности од новог терористичког напада.

Локална полиција и градоначелник Брижа нису могли да гарантују максималну сигурност и процењено је да се утакмица одигра пред празним трибинама.

"Биће хладна атмосфера на стадиону. Иако ћемо бити без нашег "12. играча" верујем да ћемо обрадовати навијаче", рекао је Восен на конференцији уочи меча два тима.

У Белгији су последњих дана на снази јаке безбедоносне мере, након терористичких напада у Паризу када је убијено 130 особа, због чега је касније отказан дуел између Белгије и Сспаније у Бриселу, као и Немачка - Холандија пошто је пронађен експлозив испред стадиона у Хановеру.

Утакмица измдеђу Брижа и Наполија игра се сутра од 21.05 сати.

Председник и менаџерска агенција оштетили Твенте?
Председник Твентеа Алдо ван дер Лан поднео је оставку због сумње да је са инвестиционим фондом Дојен Спорт оштетио клуб приликом трансфера фудбалера.

Агенција АП јавља да су процурела документа која доказују тврдње да је Лан имао тесне везе са фондом са Малте, који је пристао је да клубу плати пет милиона евра за од 10 до 50 одсто права на седам неименованих фудбалера.

Дојен Спорт посредовао је у трансферу српског репрезентативца Душана Тадића приликом преласка из Твентеа у Саутемптон, а исто је радила код случаја Елијакима Мангале (Порто - Манчестер Сити), Нејмара (Сантос -Барселона) и Радамела Фалкаа (Порто - Атлетико Мадрид - Монако).

На сајту Твентеа наводи се да Холандски фудбалски савез истражује те наводе.

Споразум између агенције Дојен Спорт и Твентеа потписан је 2014. године, пре него што је ФИФА забранила увођење "треће стране".
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести