Давид Хрубик из Мачве у словеначком Рудару

Талентовани леви спољни Давид Хрубик (21) коначно је после доста неизвесности након раскида са Суперлигашем Мачвом пронашао нови клуб.
David Hrubik/Prvatna arhiva
Фото: Приватна архива/Давид Хрубик

У опцији је до пре две недеље био Рубин из Казања. Прошао је успешно Хрубик први део припрема са Руским клубом у Фудбалском центру Србија, био на списку за други део у Аустрији, али га је неочекивано пут одвео у Рудар из Велења.

- Нисам у Мачви добио праву прилику добијао сам је на кашичицу па је разлаз после краја трке за бодове био неминован. По добијању папира на позив тренера Рубина Бердијева укључио сам се у припреме које су обављали у Старој Пазови и по мишљењу у потпуности сам задовољио, био стрелац гола против Пролетера. Моје име нашло се на списку путника за други део припрема у Аустрији, задужио сам и опрему, а онда је све неочекивано пало у воду. Не знам где је запело вероватно на релацији клуб менаџер па ми се одлична понуда да заиграм за велики клуб преко ноћи изјаловила. Да сам својим играма и понашањем придобио поверење тренера, саиграча и навијача говоре коментари на Инстаграму и жал навијача што нисам остао у клубу што ми је и поред необављеног посла веома драго истиче Хрубик који је у досадашњој каријери успешно играо за млађе селекције Војводине, први тим новосадског Суперлигаша  Пролетера, Лозане и Мачве.

Није Хрубик дуго чекао да пронађе нови клуб. Стигао је позив Рудара из Велења.

- Челни људи Рудара готово пре месец ипо дана су ме позвали да каријеру наставим у Велењу, били су итекако стрпљиви и када је неочекивано пропао прелаз у Рубин брзо сам се договорио да у наредне две године уз повољне финансијске услове потпишем за Рудар. Били су скроз коректни и без двоумљења ми дали дрес са  бројем 3 који сам до сада успешно носио у каријери.При првом сусрету са бившим селектором Словеније а сада тренером Марјаном Пушником констатовао сам да је добро упознат о мојој каријери, врлинама и манама задовољно ће Хрубик.

Деби у дресу Рудара био је као из снова.

- У понедељак је стартовало првенство Словеније. На премијери смо савладали екипу Муре 3:2. Асистирао сам код другог гола, одиграо коректно и по изјавама и честиткама које сам примао после меча у потпуности сам испунио очекивања задовољно ће на крају Хрубик који  има и репрезентативног стажа у селекцији Словачке У 20, уз велику жељу да једнога дана обуче и дрес репрезентације Србије.

Михајло Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести