Фудбалери Војводине играли нерешено с Мачвом: Жеља постоји, недостаје концентрација

Трудили се јесу, имали и неколико прилика да преломе утакмицу пре њеног финиша, али фудбалери Војводине на крају су морали да се помире с мршавим ремијем (1:1) у утакмици 19. кола Суперлиге Србије с екипом Мачве.
vosa
Фото: Никола Гајић пред голом Мачве, фото: Ј. Грлић

Све до 87. минута имали су Новосађани резултатску предност, али су их гости сустигли у завршници и на крају се, голом Јовановића, радовали освојеном боду. Ученици тренера Радована Кривокапића тако су дозволили да нова два бода оду с „Карађорђа“, а све малобројнија публика није могла да буде задовољна исходом. Искусни Шапчани, оријентисани пре свега на чврсту одбрану и контранападе, дочекали су прилику и заслужили бод. Већ у недељу пред Вошом је нови тест, дуел у Бачкој Паланци с екипом Бачке, у том сусрету неће моћи да наступи Винсент Езе због акумулираних жутих картона, али су се у конкуренцију за екипу вратили опорављени Дамир Зломислић и Даниел Граовац.

„Можда је заиста било неког благог пада код нас у финишу, али сам задовољан трчањем, агресивношћу и хтењем свих момака“, рекао је Радован Кривокапић.

„У појединим тренуцима чинило ми се чак да је Мачва пала и да није успевала да нам парира, а о томе сведоче и сви параметри. Немања Милојевић је, рецимо, претрчао преко 12 километара, још нњеколико играча било је ту негде и заиста ни реч замерке немам на наш вољни моменат. По тешком терену покушавали смо и најчешће успевали да играмо, чини ми се доста добро. Е, сад, тренутак када су гости изједначили био је класичан тренутак непажње, плус тога Јовановић је захватио врхунски лопту и ту нам спаса није било. Фудбал је немилосрдан, када не реализујеш прилике које створиш, стигне те казна. Немамо шта друго, већ да подигнемо главе, наставимо с добрим радом и настојимо да и у Бачкој Паланци покажемо велику жељу да стигнемо до победе.“


Стојковић лакше озлеђен

У полувремену утакмициес Мачвом дошло је до промене у тиму Војводине, пошто је Аранђела Стојковића на позицији десног бвека заменио Милан Лазаревић.

„Стојковић је осетио последице старе повреде и нисмо ништа желели да ризикујемо, па смо га повукли из игре“, рекао је др Владимир Чолаковић, лекар екипе.

„Он ће без проблема конкурисати за састав у недељу, баш као и опорављени Зломислић и Граовац, који увелико тренирају са саиграчима. До краја јесени, међутим, у екипи неће бити Александра Миркова (опоравља се од операције стопала), Николе Срећковића (проблем с мишићима трбушног зида) и Лазара Ђорђевића (повреда колена). Уз то, на ситнију повреду задње ложе пожалио се и Ахчин.“


Црвено-бели ће у недељу бити хендикепирани због одсуства Винсента Езеа.

„Већ и по томе, јасно је да ће бити одређених промена у саставу екипе. Међутим, сви они који се у њему буду нашли, имаће пред собом исте захтеве. Ниједна утакмица није иста, ми никако не успевамо да усталимо тим, али то је саставни део ове игре. Видећемо ко ће почети утакмицу с Бачком, има још времена. Против Мачве у стартном тиму није било Дамјана Гојкова, који је осетио последице лакше повреде и сам је изразио сумњу да може да истрчи и издржи свих 90 минута у јаком темпу. Зато смо се определили да заигра Ђуричин, а да шансу Гојкову пружимо у наставку.“

Тиму из Новог Сада, дакле, следи још један сусрет у којем ће ривал, , свим силама настојати да освоји читав плен.

„У последње време све наше утакмице су такве и очекујем динамичну и неизвесну борбу од првог до последњег минута. Фокусирани смо на себе саме, на то како ћемо одиграти и у дело спровести оно што се договоримо, иако смо свесни да се на путу ка реализацији замишљеног пита и наш ривал. Знамо формулу и основне постулате од који ни екипа, али ни ја као њен тренер – нећемо одустајати“, јасан је био Кривокапић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести