Фудбалери Војводине верују да ће обрадовати публику против Вождовца

НОВИ САД: Војводина, лидер на суперлигашкој табели, у суботу од 20 часова на стадиону “Карађорђе” дочекује екипу Вождовца.
Bojan Matic1
Фото: Бојан Матић/ Ј. Грлић

После изузетно вредне и важне победе над Радничким у Нишу, једним од директних ривала за пласман у Европу, црвено-бели желе да те бодове потврде новим тријумфом и још уверљивије покажу амбиције у текућој сезони.

Наравно, нико не очекује да ће плен освојити без великог залагања и спремни су, тврде, да пруже максимум како би стигли до седме првенствене победе. Потврђују то и речи Бојана Матића, голгетера тима и једног од играча који се налазе на челу листе стрелаца  елитног фудбалског такмичења.

- Свака утакмица у Суперлиги тешка је на свој начин, а тако ће бити и у окршају са Београђанима - рекао је Матић. - Играмо пред нашом публиком и, поновићу још једном, навијачи су нам важан чинилац и представљају 12. играча на победничком путу. Управо због тога, као и и због резултата које смо остварили у претходних осам кола, верујем да ће се на трибинама окупити већи број гледаца и да ћемо од њих добити значајну подршку. С друге стране, даћемо све од себе да их обрадујемо.

Важност дуела с Вождовцем, осим освајања бодова, Матић види у још једном сегменту:

- Имамо пред собом циљ - да се следеће године Европа игра у Новом Саду, а новим слављем бисмо потврдили и тријумф на Чаиру. Јасно нам је да на зацртаном путу морамо да побеђујемо код куће и зато позивам све оне који воле Војводину да буду уз нас и да се заједнички још једном радујемо - додао је Матић.


У изгледу стандардна екипа

У вечерашњем сусрету, како ствари стоје, може се очекивати да ће екипа Војводине наступити у стандардној постави: Роцков - Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак - Ђуришић, Дринчић - Езе, Бојић, Ђуричин - Матић.


У екипи нема суспендованих и повређених играча, али тим неће моћи да води шеф стручног штаба Ненад Лалатовић. Због искључења у Нишу, дисциплински органи ФШ казнили су Лалатовића са три утакмице суспензије и 500.000 динара, па он неће моћи да седи на клупи у првенственим дуелима са Вождовцем и Младости у Лучанима, као ни у Куп утакмици са Златибором, која се игра у следећу среду. Због тога ће екипу водити помоћници Драган Шарац и Видак Братић.

- Вождовац има веома дорбу и искусну екипу, која је појачана летошњим доласцима проверених фудбалера попут Девића, Николића и Стојчева - објаснио је Шарац. - Екипу с Душановца карактерише пас-игра, коју форсира већ одређено време и сигурно је да нас очекује дуел с квалитетним супарником. Ако желимо да освојимо сва три бода, мораћемо у сусрет да уђемо максимално озбиљно и ангажовано, то је једини начин на који можемо да се надамо испуњењу плана. Очекујем и значајну подршку гледалаца на трибинама и верујем да заједничким снагама можемо да потврдимо бодове освојене у Нишу.

Утакмица Војводина - Вождовац почиње у 20 часова, а улаз, захваљујући спонзору - компанији “Енерготехника Јужна Бачка”, биће бесплатан. Гледаоци ће на благајнама моћи да подигну бесплатне улазнице.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести