Гајић наговестио боља издања екипе

Војводина није изгледала добро у првих 45 минута тренинг- утакмице с Бачком. То сигурно није плод случајности, јер, ево, понавља се већ у ко зна којем сусрету и сигурно је да шеф стручног штаба Драгомир Окука има доста мука да лоцира у чему су то разлози тако слабих издања.
Nikola Gajic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Никола Гајић добрим партијама све више се намеће

Тек у наставку, практично онда када су се на терену нашле друге поставе, Новосађани су показали и доказали квалитет и, предвођени све бољим 20-годишњим Николом Гајићем, кренули ка победи коју су на крају и остварили (2:0). Наравно, утакмица с Бачкопаланчанима није имала такмичарску важност, али је сигурно могла да укаже на неке од ствари које су посебно интересовале чланове стручног штаба.

- Док су на терену биле прве поставе, дакле у првом полувремену, Бачка је била бољи ривал, а ми смо опет пружили слабу игру и практично преспавали тај део - рекао је Окука. - Имамо бољи резервни тим у односу на Бачку и то смо и показали у наставку, када смо стигли до победе. Без обзира на све, оно што смо желели - то смо и видели и имамо јаснију слику пред наставак првенства. Немамо баш никаквог оправдања за лоше издање из првог полувремена, али и у њему смо видели нешто од ствари које су нас интересовале. Пре свега, колико су спремни за напоре тек опорављени Фофана и Зломислић, који су, један у првом, а други у дугом делу игре, провели по 45 минута на терену.

Резервисти су, ипак, наговестили лепшу будућност новосадског суперлигаша и показали да Окука и сарадници на њих у наредном периоду могу озбиљно да се ослоне и, што да не, пруже им већу минутажу. То се посебно односи на Николу Гајића, који није играо на својој позицији шпица, али је и у новој улози иза нападача дао пун допринос победи. Био је асистент код оба гола, омогућивши најпре Бједову, а онда и Миркову да се упишу међу стрелце.

- Чињеница је да се резервисти намећу и сваки од њих добиће шансу да заигра у првенственим сусретима. Пред нама су озбиљни изазови, а први нам следи током наредног викенда када гостујемо екипи Чукаричког. Изгубили смо код куће од Напретка у прошлом колу и сада ћемо морати да покушамо да негде надокнадимо неочекивани губитак бодова. До петка биће нам све много јасније по питању тима који ће почети дуел на Бановом брду, јер је реч о веома важној утакмици, уосталом као што је за Војводину свака која нам прва наилази – напоменуо је Окука.

Никола Гајић максимално користи сваку прилику коју добије, било да је реч у тренинг или званичним утакмицама. Млади нападач добро тренира и стрпљиво чека да му се укаже шанса и убеђен је да ће искористити сваки минут који проведе на терену.

- Свим силама  се трудим да добро тренирам и да сваки тренутак максимално искористим када улазим у игру - мирно је објаснио плавокоси Гајић, момак који је поникао у Омладинској школи “Илија Пантелић. - Против Бачке нисам играо на својој природној позицији нападача, већ сам деловао као полушпиц. Ипак, остварио сам две асистенције и задовољан сам игром коју сам пружио. Надам се да ћу у најскорије време добити прилику да заиграм у некој првентвеној утакмици од првог минута, а до тада ћу, као што радим и сада, тренирати максимално посвећено и с израженом жељом да на терену урадим све оно што ми чланови стручног штаба наложе.

А. Предојевић

Сви играчи у погону

Фудбалере Војводине у петак, од 17.30 часова, очекује првенствени сусрет 12. кола Суперлиге с екипом Чукаричког у Београду. Сви кандидати за први тим, међу којима је и капитен Никола Антић, налазе се у тренажном процесу, па је сасвим извесно да ће тренер Окука моћи за ту утакмицу да изведе најјачи тим.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести