Кабел и Слога играју дерби Војвођанске лиге–југ

У Војвођанској фудбалској лиги југ води се неизвесна борба за виши ранг и за опстанак. На врху ври као у кошници, четири тима конкуришу за пласман у Српску лиги.
kabel-jugovic
Фото: Д. Иванић

На водећој позицији је Јединство са 47 бодова, иза је са истим бројем бодова Слога из Ердевика, два мање има Борац из Шајкаша, док за три корака за водећим тандемом заостаје хит пролећа Кабел.

На игралишту крај новосадског Штранда данас се игра изазовни дерби, Кабел је домаћин Слоги из Ердевика.

Фудбалери Кабела  играју као препорођени, знају само за успехе. Последњи у низу био је онај у комшилуку са Индексом где су голом Стефана Вучковића стигли до слатког минималца направили праву увертиру за наредни дерби крај Штранда са другопласираном Слогом из Ердевика.

„Преузео сам екипу у зимском прелазном року. Уз квалитетан рад и сјајну пратњу агилне управе наставили смо са победама и дошли у ситуацију да озбиљно размишљамо о високом пласману. На том путу наредна препрека нам је Слога из Ердевика. Квалитетан ривал, предвођен искусним тренером Момчилом Раичевићем, са доста играча суперлигашког и прволигашког кова. Ривал за максимално уважавање и респект. Уздам се у квалитетан играчки кадар и победничку атмосферу у клубу и око њега“, каже тренер Милан Белић.   

Кабел у последњиг 13 кола не зна за пораз, уз само два ремија и све победе показао је да има адуте да се нада најбољем.

„Утакмица са Слогом  је од велике важности, ако победимо бићемо још озбиљнији кандидати за виши ранг. Мислим да имамо екипу која може да понесе терет дербија и да тријумфује“, оптимиста је Белић. 

Екипа Слоге је у прошлом колу убедљиво добила Хајдук из Бешке (4:0) и тиме наговестила да је спремна за дерби са Кабелом.

„Респектујемо и ценимо екипу Кабела, која је добрим играма дошла у ситуацију да се бори за највиши пласман. Предвђам квалитетан дерби, који свакако неће одлучити ко ће у виши ранг, јер има још много утакмица до краја првенства. Уколико остваримо повољан резултат повећали бисмо бодовну предност у односу на Кабел и у завршницу првенства ушли пуно растерећенији“, каже искусни стратег Момчило Раичевић и додаје да има кадровских проблема, јер је играње две утакмице недељно оставило је трага на фудбалере.

Према предвиђањима, очекивано фудбаску лепотицу крај Штранда пратиће велики број гледалаца с обзиром да ће и из Ердевика стићи навијачи Слоге. Утакмица почиње у 16 часова. 

М. Поповић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести