КОМШИЈСКИ ДЕРБИ У ТЕМЕРИНУ Слога и Младост деле мегдан

Прошло је шест и по година од претходног окршаја фудбалера Слоге и Младости, а чекање се исплатило, јер ће у наредне две седмице поделити мегдан два пута, пошто их је спојио и жреб Купа ФСГ Нови Сад.
 Kapiten Sloge Robert Pator(desno) u akciji foto:M. Menićanin
Фото: Капитен Слоге Роберт Патор(десно) у акцији фото:М. Менићанин

За комшијски дерби у Темерину влада велико интересовање, па ће на трибинама да буде као у кутији шибица.  Темеринци су, на крилима талентованог голмана Ранка Пушкића (18), освојили бод у Шајкашу, а седам дана раније су били убедљиви против Сремца из Војке (4:1) и у одличном расположењу одбројавају сате до изласка на терен. -Први пут ћу бити актер комшијског дербија, даћу све од себе да сачувам мрежу. Лепо је играти овакве мечеве, још лепше победити и сви размишљамо на тај начин. Желимо да наставимо позитиван низ чиме бисмо направили искорак ка горњем делу табеле. Оптимиста сам, уз борбеност и концентрацију током свих 90 минута можемо до циља – каже Ранко Пушкић, изданак школе Војводине.

Стадиони општинских ривала удаљени су три километра, а навијачи су жељних њихових двобоја, лишених калкулација.  -Пуни смо самопоуздања, имамо довољно адута да победом над комшијама потврдимо добру форму. Оба клуба заслужују да се такмиче у Српској лиги, сходно традицији и реномеу, али околности су такве да смо тренутно међу војвођанским лигашима. Очекујем добар одзив навијача, надам се да ће имати прилику да уживају у фер и коректној борби – каже Роберт Пастор, капитен Слоге. Позитивне вибрације доминирају у комшилуку. Јарачани су, после победе против Радничког из Нове Пазове (1:0), били успешни у Купу ФСГ Нови Сад, елиминисавши Југовић – 3:2. -Бодови нису у сразмери са приказаним играма, у дефициту смо, иако играмо добро. На гостовањима у Доњем Товарнику и Старој Пазови потрошили смо пуно енергије, створили више шанси од ривала и остали без плена. Момци су мотивисани и спремни да у комшијском дербију покушају да надокнаде пропуштено – каже Ненад Церовић, тренер Младости.


Без кадровских брига

Темеринци и Јарачани нису само географски у комшилуку, већ и на табели, пошто их дели бод. Тренер Слоге Мирко Давидовић играчку каријеру је завршио у Младости, где је и поникао, а уочи дербија нема кадровских брига. Идентична слика је и на Ливадици, сви су као запете пушке за дерби. 


У последње време улога капитена је резервисана за голмане. После одласка Ненада Рајића у Немачку, траку је преузео Драган Лолић, специјалиста за пенале. -Имао сам прилику да будем актер комшијских дербија, милина је играти пред пуним трибинама. Прошло је пуно времена од претходног окршаја, па једва чекам почетак. Одлучиће нијансе и већа инспирација, надам се да ће бити на нашој страни, јер имамо капацитет да освојимо три бода – рекао је голман Младости  Драган Лолић.

Утакмица почиње у 16 часова.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести