Крос: Озил прича глупости, не постоји расизам у Немачкој

БЕРЛИН: Немачки фудбалер Тони Крос критиковао је доскорашњег саиграча из репрезентације Месута Озила због тврдњи да је на својој кожи осетио расизам и непоштовање.
1
Фото: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Озил, првак света са Немачком у Бразилу 2014, одлучио је да се повуче из државног тима после дебакла и елиминације у групној фази Мундијала у Русији и то након што се нашао на удару јавности због слике са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

"Месут је заслужан играч Немачке и заслужио је бољи одлазак. Начин на који је отишао није частан. Делови његовог саопстења јесу за праву адресу, али су остали у сенци великог броја глупости. Сви добро знамо да расизам у државном тиму и Савез не постоји", рекао је Крос за Билд.

Везиста Реал Мадрида, који је освојио три узастопне титуле Лиге шампиона, не планира скорашње повлачење из репрезентације.

"Наставићу пут ка Европском првенству 2020, поставио сам циљ да будемо далеко успешнији. Причао сам са селектором Левом, морамо да нађемо опцију за понеки одмор... Најважније ми је да ме разуме", закључио је он.

Немачку наредног месеца очекује почетак новоформиране Лиге нација и дуел са прваком света Француском у Минхену 6. септембра, као и три дана касније пријатељски меч са Перуом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести