Месаровић и Гајић се намећу

У фудбалском клубу Војводина уведена је, боље речено - враћена пракса да током радне седмице играчи с мањом минутажом, резервисти и фудбалери из омладинског погона играју тренинг утакмицу.
Aleksandar Mesarović pružio zapaženu partiju protiv Kuvajćana    Foto: J. Grlić
Фото: Александар Месаровић пружио запажену партију против Кувајћана    Фото: Ј. Грлић

У уторак је ривал Новосађанима била екипа Казме из Кувајта, четвртопласирани тим у тамошњој најјачој лиги, коју су црвено-бели савладали резултатом 2:0. Стрелци су били Александар Месаровић и Никола Гајић (из пенала) и утисак је да шеф стручног штаба Александар Веселиновић може да буде задовољан оним што је видео.

- Тим из Кувајта показао се као озбиљан ривал, а одмеравање снага с таквим супарником пуно је значило нашим младим играчима -истакао је Веселиновић. - Овакве утакмице користе нам у том смислу да сви првотимци остану у правом ритму, али и да се неки од њих наметну за састав првог тима. Против Казме су појединци искористили указану прилику и биће у конкуренцији за првенствени сусрет с Бачком.

Један од играча чији је учи­нак био веома запажен јесте Александар Месаровић. Иако је на терену провео само 45 минута, постигао је водећи гол, а над њим је начињен и прекршај за најстрожу казну, који је Гајић претворио у вођство од 2:0.

- Био сам расположен за игру, одговарало ми је време и то ми је помогло да пружим добру партију - рекао је Месаровић. - Чини ми се да сам показао да тренер може најозбиљније да рачуна на мене и, најискреније, верујем да ћу бити у стартној постави већ у утакмици с Бачком, која је на програму у суботу на „Карађорђу”. Време је да забележимо први тријумф у сезони, јер ми смо Војводина и можемо и морамо увек да побеђујемо, а посебно када играмо код куће.

Један од играча чији је учинак био веома запажен јесте Александар Месаровић. Иако је на терену провео само 45 минута, постигао је водећи гол, а над њим је начињен и прекршај за најстрожу казну, који је Гајић претворио у вођство од 2:0

Баш као и у сусрету с Јединством из Сурчина, када је два пута погађао мрежу, Никола Гајић уписао се међу стрелце и против Кувајћана. Иако је то учинио с беле тачке, млади нападач се веома добро кретао и био константна опасност по гол Казме.

- Пуно ми значе ова три гола које сам постигао у две прошле пријатељске утакмице - нагласио је Гајић. - Уз то, мислим да сам пружио доста добре партије и надам се да ћу у једној од следећих првенствених утакмица бити у стартној постави. Кувајћани су добра и уиграна екипа, али нису успели ни једном да угрозе наш гол, што сведочи о солидној партији Војводине. Све у свему, наставићу да максимално јако радим на тренинзима, али и на утакмицама, када год ми тренер буде указао шансу за то.

Поред ова два млада фудбалера, сугестивне игре пру­жили су и Ранко Веселиновић, капитен Милан Лазаревић, Младен Деветак и нешто искуснији штопер Синиша Саничанин. Јасно је да црвено-бели поседују додатни потенцијал међу играчима који тренутно нису у првом плану, што просто мора да натера и све остале првотимце на још напорнији и упорнији рад. А онда ће, убеђени смо, коначно почети да стижу и жељени резултати. Навијачи новосадског клуба очекују да се то догоди већ у суботу од 20 часова, за када је заказан почетак сусрета 5. кола Суперлиге Србије између Војводине и  Бачке.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести