Обележена петогодишњица од смрти  Илије  Пантелића

НОВИ САД: Поводом петогодишњице од смрти легендарног голмана Војводине Илије Пантелића, на Новом гробљу у Новом Саду, окупили су се чланови његове породице, родбина и пријатељи из Нових Козараца и Врдника, као и чланови Секције ветерана ФК Војводина.
1
Фото: Dnevnik.rs

 Тим поводом, о лику и делу Иллије Пантелића говорили су Васа Пушубрк, Пантин саиграч и председник Секције ветерана ФК Војводина, као и његов дугогодишњи пријатељ Светозар Гатарић.

Илија Пантелић рођен је 2. августа 1942. године у Козицама, испод Грмеча (БиХ). У ери колонизације 1945. године, с породицом је стигао у банатско село Нови Козарци, у којем је одрастао и начинио прве фудбалске кораке.

У редове ФК Војводина дошао 1961. године и за осам година у црвено-белом дресу одиграо 220 званичних утакмица и постигао је шест голова (из пенала). С Војводином је освојио прву титулу првака Југославије и стигао до четвртфинала Купа европских шампиона. Одиграо је и 18 утакмица за репрезентацију Југославије, а бранио је и у чувеном двоструком финалу Првенства Европе против Италије 1968. године.

Већ 1969. године Илија Пантелић је отишао у Француску, где је наступао за: Париз Ноли, Расинг такође из Париза, Олимпик из Марсеја, Бастију и Пари Сен Жермен. Након повратка у Нови Сад 1977. године, до смрти 17. новембра 2014. године, био је активан у ФК Војводина, а највећи део рада и деловања остварио је у Омладинској школи, која данас с поносом носи његово име „Илија Пантелић“.

А. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести