Огњен Красић ново појачање Пролетера

Фудбалери Пролетера су се, после несрећног ремија са Напретком (1:1) и пропуштене прилике за трећу узастопну победу, вратили редовним обавезама, решени да и у наредним колима играју запажену улогу.
proleter
Фото: Приватна архива

Протекле недеље на Слану бару је стигло ново, интернационално појачање, јер је уговор потписао искусни везњак Огњен Красић (30). Како ствари стоје, право играња имаће већ у наредном колу, када Пролетер гостује на Бановом брду екипи Чукаричког.

- На позив челних људи Пролетера, председника Стеве Буљића и спортског директора Горана Антића, после шест година поново сам део лепе новосадске приче. Приликом позајмице из Војводине, одиграо сам одличну сезону и стекао пријатеље на Сланој бари. Осим тога, мом брзом позитивном одговору „кумовала“ је и тренутна породична ситуација. Пре три месеца добио сам дете и, након истека уговора с Бананцом (Јерменија) с којим сам одиграо квалификације за Лигу Европе, неко време желим да се скрасим у Србији. Зато је Пролетер добио предност у односу на неке позиве наших и клубова из иностранства. Свидела ми се и идеја да клуб напредује великим корацима и већ у прва четири кола то је играма и доказао - задовољно је рекао Красић, који је у досадшњој каријери играо за Војводину, Пролетер, Слободу (Тузла), Тобол- Тараз (Казахстан), Насаф (Узбекистан), Вождовац и Бананц (Јерменија).                                                                           

Пратио је Огњен Красић с трибина суботњи сусрет с Напретком.

- Пролетер је заслужио да победи доста бледу екипу из Крушевца. За то му је требало мало више искуства и спортске среће. Гости за 90 и кусур минута, осим гола, нису упутили ни један озбиљнији ударац и уз пуно среће, а на нашу жалост, искуснија екипа однела је бод. Сигурно је да ми је било тешко што нисам био у ситуацији да помогнем, али се надам да је папирологија око мог доласка решена и да ћу се врло брзо укључити у борбу за стартних 11. И поред чињенице да сам дошао прошле недеље, одрадио сам неколико тренинга и у потпуности сам спреман, јер сам с Бананцом прошао комплетне припреме - истакао је на крају искусни  Огњен Красић.    

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести