Партизан: Нови меч против Мачве или иступамо из Суперлиге

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Партизан затражио је од Фудбалског савеза Србије (ФС С) поновно одигравање утакмице с  Мачвом, јер сматра да је одиграна у нерегуларним условима и, уколико се жалба не уважи у року од два дана, одустаће од такмичења у Суперлиги Србије.
fk partizan2
Фото: FK Partizan

После Ванредне седнице Управног одбора, Партизан је издао саопштење у коме је оптужио директора Суперлиге Владимира Булатовића за непрофесионално и тенденционо поступање због одлуке да се јуче игра утакмица у Хумској упркос великим снежним падавинама.
Уједно, црно-бели указују на нерегуларност и кршење права, и то пошто су тражили да се одлози утакмица, али је Булатовић инсистирао да се игра и да ће тако бити и данас (а одложено је пет утакмица).

"На полувремену утакмице, службено лице ФК Партизан Драган Веланац  обавестио је и главног судију Александра Живковића из Нисаа о захтеву УО ФК Партизан, председника Милорада Вучелића и генералног директора Милоша Вазуре, да се, услед додатно погоршаних временских услова, утакмица прекине. Судија Живковић је одбио овај захтев упућујући руководство ФК Партизан да 'трактором настави да чисти снег'", стоји у саопштењу.

Из Партизана поручују да су "оваквим поступањем грубо прекршене Пропозиције такмичења Суперлиге Србије и да је Булатовић директно утицао на регуларност јер су утакмице дан касније одложене".
"Оваква поступање је само последње у низу еклакантних огрешења чији је Партизан постао невољна систематска жртва. Партизан је у потпуности свестан неправног и неправедног третмана који има у Суперлиги Србије, али је желео да својим конструктивним приступом утиче да сила права надвлада право силе и да заповест разума надвлада бруталност безумља", каже се у саопштењу.

Додаје се да ће клуб из Хумске зато уложити жалбу за поновно одигравање утакмице с Мачвом и са захтевом да ФС С закаже хитну, ванредну седницу и, ако му се не уважи захтев, "задржава право да прекине даље учешће у Суперлиги Србије и напусти Заједницу клубова Суперлиге и Прве лиге Србије".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести