Полуфинале Лиге шампиона: Судар дивова у Минхену

Жреб је  хтео да се у полуфиналу Лиге фудбалских шампиона састану тренутно можда и најбоље екипе Европе - Бајерн и Реал.
real bajern AP Photo Daniel Oćoa de Olza.jpg
Фото: Prošlogodišnji duel reala i Bajerna, foto: Tanjug/AP

Фудбалски дивови у својим витринама имају чак 17 „ушатих пехара” (Бајерн 5, Реал 12). Интересантно је да Баварци и Мадриђани никада нису делили мегдан у финалу, али су се зато седам пута састајали у полуфиналима. До сада су  су два тима одиграли 24 међусобна сусрета, имају по 11 победа, два пута је било нерешено, а и гол разлика је готово индентична -36:37. Бајерн је на почетку међусобних дуела био успешнији, да би Реал тријумфовао у последњих пет утакмица.

„Реал је највећи и најбољи клуб на свету и јасно је да јачег ривала нисмо могли да добијемо“, сматра тренер  Јуп Хајнкес.

„Можда је једина повољност по нас та што се први меч игра у Минхену. Слично је било  и у сезони 2013. када смо освојили титулу. Тада смо били прво домаћини Јувентусу, па Барселони. Победника ће олучити нијансе, добар потез појединца. Брижљиво смо се припремали за утакмицу и верујем да су тактичка изненађења искључена.“        

Код Бајерна су ван строја Видал и Коман, али је зато са тренинзима почео голман Мануел Нојер, који још није потпуно спреман за такмичарске утакмице.

„Важно је да брзо постигнемо гол и по могућности да га не примимо. Нема тајни, веома добро се знамо, па ће то бити шаховска партија. Ми знамо од кога нам прети највећа опасност, знају и они, па сматрам да ће се одлучивати на средини терена. Ко ту буде бољи биће ближи успеху“, каже капитен Томас Милер.


Кујперс на центру

МИНХЕН: Алијанц арена, капацитет 75.000 гледалаца, суди: Кујперс (Холандија), почетак у 20.45 сати.

БАЈЕРН:  Урлих – Кимих, Хумелс, Боатенг, Рафиња (Бернат) – Мартинез, Алкантара, Милер -  Рибери, Левандовски, Робен (Хамес Родригез).

РЕАЛ: Навас, Карвахал, Серхио Рамос, Варан , Марсело – Казимиро, Крос, Модрић, Иско – Роналдо, Бензема (Бејл).


У табору Реала нису били одушевљени када су за ривала у полуфиналу добили Бавраце.

„Жреб нам ове сезоне није наклоњен. У осмини финала смо добили Пари сен Жермен, па онда Јувентус, а сада сјајну екипу Бајерна. Но, ако желимо трофеј, морамо да победимо све противнике. Тешко је играти против фудбалера Бајерна, упорни су, искусне и изузетно квалитетни. Нећемо се прилагођавати Баварцима, играћемо нашу игру“, поручио је тренер Зиндин Зидан.

У оба тима има играча који су носили дрес супротног табора, некада љубимци Мадриђана били су Робен и Хамес Родригез, а у Бајерну је поникао сада главни организатор игре Реала Тони Крос. Но, прва звезда финала пре финала је Роналдо који је у претходне три утакмица са Бајерном постигао чак седам голова.

„Не размишљам о головима, важно је да победимо. Свакако да бих волео да се упишем у листу стрелаца, али је титула много важнија“, рекао је Роналдо.   

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести