Пораз Спартака од Брондбија у Београду

БЕОГРАД: Фудбалери Спартака из Суботице поражени су од Брондбија 2:0 (1:0) у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе.
Nemanja Glavcic
Фото: Јелена Грлић

Пред малобројним гледаоцима на стадиону "Рајко Митић" у Београду голове су постигли Доминик Кајзер у 29. и Хани Мухтар у 47. минуту.

Од почетка сусрета било је јасно да ће Суботичани настојати да, пре свега, обезбеде прилазе сопственом голу, а да ће шансу тражити у контранападима.

Због тога је лопта чешће била у поседу Данаца, који су плели мрежу, желећи да до голмана Перића стигну кроз средину, преко Ерцега и Вилчека. Међутим, прву прилику, и то какву, имали су „плави голубови“ у 16. минуту, када је по левом боку сјајно прошао Андрија Вукчевић, центрирао пред гол, а Чечарић са само пет метара није успео да савлада голмана Швабеа.


Око 200 навијача из Данске

На делу трибине између Истока и Југа на стадиону „Рајко Митић“, било је смештено око 200 навијача који су допутовали с играчима Брондбија. „Појачани“ бубњевима, били су веома гласни, а занимљиво је да су пред почетак утакмице, приликом загревања, певали сваком првотимцу данске екипе, који би потом отишао пред њих и поклонио им се. Сцена је била неуобичајена за наше терене, али свакако веома интересантна.


У 24. минуту опет је српски тим био у нападу преко Вукчевића, који се изборио за позицију, шутирао, али је голман Брондбија лопту избио у корнер. Све је јасније постајало да се с Данцима може надметати, без обзира на њихов много већи углед у европском фудбалу. Нажалост, само тренутак непажње у 28. минуту, скупо је стајао Спартак ЖК. Практично из прве праве прилике, гости су повели 1:0 голом Кајзера, који је искористио одличан центаршут бека Јунга и празнину у одбрани суботичког тима и савладао Николу Перића.

Могао је у 37. минуту Ђуричин више да уради у обећавајућем атаку ка мрежу „жутих“, али је лоше шутирао. Велику жељу и вољу улагао је наш тим, у финишу полувремена извео већи број удараца с угла, али, иако ношен подршком с трибина, до изједначења није успео да стигне. Одмах на почетку наставка, таман када је истекао 46. минут, резервиста Муктар, иначе најављиван као најбољи фудбалер Брондбија, ослободио се свих препрека и прецизним ударцем са 16 метара повисио предност гостију из Копенхагена на 2:0. Попут леденог туша деловао је овај гол на тим Владимира Гаћиновића, који су лоше отворили друго полувреме, омогућивши данском представнику да стигне до велике предности.

Све јасније се уочавало да је одлазак Милета Савковића, а онда и неиграње Керкеза и Јочића, био превелики губитак за тим са севера Бачке. Покушао је Гаћиновић да увођењем у игру Торбице и Афума дође до иницијативе, али су искусни Данци контролисали сусрет, претећи атацима у којима је у главној улози био расположени немачки интернационалац Хани Муктар. Финиш утакмице протекао је у знаку рутинског привођењу крају сусрета Данаца.        А. Предојевић

 

Уфа - Прогрес                      2:1

Алашкерт - Клуж                  0:2

Спартакс - Судува               0:1

Хапоел (Х) - Аталанта         1:4

Лајпциг - Университатеа     3:1

Аполон (Л)- Динамо (Б)       4:0

Динамо (Минск) - Зенит      4:0

Шењриф - Валур                 1:0

Хапоел (БШ)-АПОЕЛ           2:2

Лудогорец - Зрињски           1:0

Мариупол - Бордо              1:3

Сигма - Каират                   2:0

Штурм - АЕК (Л)                0:2

Торпедо - Кукеши             5:2

Тренчин- Фејенорд           4:0

Јагелонија – Гент                0:1

Нордсјеланд - Партизан      1:2

ЦСКА(С) - Копенхаген         1:2

Бешикташ - ЛАСК              1:0

Генк - Лех                          2:0

Истанбул - Барнли           0:0

Олимпија - Хелсинки         3:0

Олимпијакос - Луцерн        4:0

Витесе - Базел                   0:1

Зорија - Брага                    1:1

Корк сити - Розенборг         0:2

Спартак - Брендби              0:2

Хајдук - Стеауа                    0:0     

Хибернијан - Молде           0:0

Ранyерс - Марибор            3:1

Сарпсборг - Ријека             1:1

ТНС - Мидтјиланд              0:2

Легија  - Дуделанж             1:2

Слован - Рапид                   2:1

Севиља - Жалгирис    (синоћ)

 

 

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести