Пролетер до ремија под Багдалом с десет играча

Фудбалери Пролетера освојили су у Крушевцу вредан бод који сигурно добија на тежини јер су до ремија стигли са десеторицом играча.
elesin
Фото: Владан Елесин, фото: Приватна архива

Имала је чета са Слане баре због искључења Ћуковића у 28 минуту више од једног сата играча мање, а успела је великом борбеношћу и залагањем да анулира вођство Наперетка и да стечени капитал сачува.

Драган Радојичић тренер Пролетера је очигледно изненадио колегу Миодрага Косановића  што је у састав уврстио голмана Владана Елесина и  жпрекаљеног стрелац Срђан Вујаклија. Ови потези утицали су и на крајњи резултат јер је Елесин у дебитантском суперлигашком мечу по оценама извештача био најбољи појединац, а Вујаклија је голом донео изједначење. Нису само те две ненајављене промене донеле повољан резултат. И наступи талентованог левог спољног Митровића, и вредних Вукобратовића и Новаковића уз висок учинак осталих играча допринели  су крајњем   епилогу. Очито је било задовољство у табору Прплетера. Најсрећнији је био голман Владан Елесин примао је честитке за изузетне одбране.

„Потпуно неочекивано добио сам прилику да заменим Весића на голу, који се ипак није успео опоравоити од повреде. Био сам фокусиран на дешавања на терену и мислим да сам добрим одбранама  одужио за указано поверење. Показали смо током меча прави карактер, ни једног тренутка нисмо клонули духом. Најпре због искључења Ћуковића, а потом и вођства домаћина из казненог ударца. Сва та дешавања правовремене измене и промена формације  дале су нам додатну снагу да дођемо до повољног резултата“, истиче истински јунак меча Владан Елесин.

Доводио је Елесин одбранама  играче Напретка до очајања, успевао да сачува гол  када су већ сви лопту видели у мрежи.

„Добро смо скенирали Крушевљане, изабрали добру тактику. Успели смо да зауставимо најбољег стрелца лиге Вукановића. Право изненађење приредили, јер смо на почетку другог дела  напали домаћине која нам је донела прижељкивано изједначење.“

У недељу Пролетер на „Карађорђу“ дочекује екипу Чукаричког, а Сланобарци прижељкују реванш за минимални пораз на Бановом брду.

М. Поповић  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести