Суперкуп Европе: Ливерпул и Челси у првом енглеском финалу

Први пут од како се организује меч у Суперкупу Европе састаће се два енглеска фудбалска тима Ливерпул и Челси.
salah, tanjug ap
Фото: Mohamed Salah, foto: Tanjug (Dave Thompson/PA via AP)

Раније снаге су одмерили већ шпански и италијански тимови, али никада Острвљани се нису нашли у уводном мечу најбољих тимова на Старом континенту, а до сада су одиграна чак 43 сусрета.

Наравно после сјајне сезоне и доброг старта у Премијер лиги Ливерпул је апсолутни фаворит, међутим, како је сезона почела незахвално је прогнозирати, без обзира што је Челзи у недељу доживео прави дебаклл на Олд Трафорду у сусрету са Манчестер јунајтедом (4:0).        

- Одиграли смо добар меч на старту сезоне – каже менаџер Ливерпула немачки стручњак Јирген Клоп. – Међутим, то ништа не значи, јер су овакви мечеви посебни. Одлучиће инспирација, жеља појединаца, или неки вансеријски потез. Свесни смо да Челси још увек тражи игру и да је одлазак Азара велики губитак за лондонски клуб, али се не завравамо. Свакако желимо трофеј, против Ситија смо у Комјунити шилду изгуибили после пенала, сада је време и да нас срећа огреје, једино ме брине повреда голмана Алисона Бекера. А у табору Челсија већ после првог меча укључиле су се звона за узбуну, нико није очекивао да ће се „плавци“ вратити у Лондон са четири гола у мрежи из Манчестера.

- Још увек тражимо игру – објашњава менаџер Челсија  Франк Лампар. – Ово је права прилика да  вратимо самопоуздање. Верујем овим момцима, сигуран сам да ћемо већ вечерас одиграти добар и квалитетан меч. Интересантно да су и једни и други већ побеђивали у Суперкупу Европе,али последњи трофеј Острвљани су освојили 2005. године када је Ливерпул савладао ЦСКА.  И једни и други имају проблема око састава тима, али се верује да ће екипе започети сусрет у следећем саставу – Ливерпул: Лонерган – Александар Арнолд, Гомез,, Ван Дајк, Робертсон – Хендерсон, Вајналдум, Фабињо - Фирмино, Салах, Ориги (Мане).

Челси: Аризбалага – Ацпиликуелта, Кристенсен, Ридигер, Алонсо – Жоржињо, Канте, Ковачић, Вилијан - Педро, Пулишић (Мејсон).

Први пут у историји великих фудбалских такмичења једну утакмицу за трофеј суди жена, поверење је добила Францускиња Стефани Фрапар(35). Меч на Бешикташ стадиону у Истанбулу почиње у 21 сат.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести