Саво Милошевић: Као у финалу Купа, велики стимуланс

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, после победе над Црвеном звездом (2:0), изјавио је да је његов тим поновио игру из финала Купа у мају и истим рецептом стигао до славља.
Savo Milošević/Fonet/A. Barda
Фото: Savo Milošević/Fonet/A. Barda

"Апсолутно смо заслужили победу, статистика исто о томе говори. Имали смо више од игре, више шанси, све оно што смо радили на претходним мечевима. Дерби је био добар, са добрим ритмом. Звезда ме је изненадила и изашла офанзивније", рекао је Милошевић на конференцији за медије после утакмице.

Он је додао да је његов тим свео Звездине врлине на минимум.

"Све смо то урадили и у финалу Купа. Тачно смо знали шта треба да урадимо. Већину дербија увек одлучује енергија на терену, вечерас смо је ми више имали. Марина смо искључили и у финалу Купа, били смо тактички прави, а и сада смо знали како то да урадимо".

Њега је обрадовало то што су тријумф Партизану донели вечерас резервисти Сејдуба Сума и Зоран Тошић.

"Овде нема стартних 11, због великог броја утакмица. Сви су нам потребни. Статистика каже да играчи са клупе доносе доста бодова, посебно у Европи", навео је он, уз подсећање да је трка за титулу тек почела и да ће бити још борбе.

"Ово је само психолошки стимуланс, боља је атмосфера. Увек је добро када се слави у дербију, али се не добија више од три бода, као у Ивањици, Нишу... Генерално, пет или шест месеци у клубу је било тешко, а дерби је успео да нас уједини, пре свега навијаче".

Милошевић је додао да му вечерашњи тријумф није најдражи у тренерској каријери.

"Дража победа ми је у финалу Купа. Ова је значила три бода, а у мају је било за трофеј", закључио је он.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести