Суперлига Србије: Шапчани одолели Партизану

У последњем колу јесењег дела Суперлиге србије фудбалери Партизана и Мачве одиграли су нерешено без голова.
fk partizan3
Фото: Teški uslovi za igru, duel Partizana i mačve, foto: FK Partizan

Тешки услови за игру онемогућили су два противника да прикажу лепши фудбал. Снегом прекривен терен знатно је успоравао лопту и кварио игру. Партизан је имао инцијативу, покушао да наступи племенито, али слабо је то ишло. До шеснаестерца Мачве се некако и стизало, али даље од тога – не. На другој страни ни Шапчани нису били потпуно дефанзивни, покушавали су и они да наметну свој стил, да угрозе гол црно-белих. Прву шансу управо су имали гости, у 15. минуту, преко Ивића, али је његов ударац успорио снег и Кљајић је лако ухватио лопту. А, само мало касније – сјајна прилика за Партизан. Урошевић је утрчао из другог плана, добио лопту од Пантића, али је из близине шутирао преко гола.

У тешким условима за игру просто је било немогуће нападати. Тек у 39. минуту домаћин је имао нову прилику, када је Пантић лукаво покушао да изненади Пулетића, али је овај био опрезан и боксовао лопту у корнер. А, Партизан је ушао у проблем пошто је у 45. минуту Урошевић због другог жутог картона морао да напусти игру.

Бројчану предност гости су покушали да искористе у наставку и све више времена проводили су на половини црно-белих. Домаћи су, опет, настојали да одрже инцијативу, али су бирали погрешна решења, ишли у соло продоре, који нису пролазили по снегом натопљеном терену. У 55. минуту Пантић је како-тако припретио, али је Пулетић био сигуран. То је, ипак, био знак да Београђани крену агресивније, и све рискантније ка голу Шапчана. Било је ту и полуприлика, али резултат се није мењао. Додатну енергију домаћи су добили уласком Ивановића, који је брзо имао и прилику, али је изблокиран.

Ипак, иницијатива није уродила плодом и остало је 0:0.

И. Лазаревић    

Фото: FK Partizan

ПартизанМачва 0:0

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 1.000. Судија: Живковић (Ниш). Жути картони: Урошевић, Пантић, Валијенте, Зђелар (Партизан), а Ивић, Косанић, Пулетић, Тошић (Мачва). Црвени картон: Урошевић (Партизан).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Н.Р. Милетић 6,5, Марковић 6, Валијенте 6, Урошевић 6,5, Здјелар 6, Косовић 6 (Ивановић 6,5), Пантић 7, Закарић 6,5, Николић 6, Рикардо 6 (Шеховић 6).

МАЧВА: Пулетић 6, Пејовић 6, Шушњар 6,5, Тошић 6, Марић 6, Ивић 6,5, Јефтић 6, Марковић 6 (Стевановић 6), Милосављевић 6, Бабић 6 (Косанић 6), Гемовић 6 (Марвеђо).

Фото: FK Partizan

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести