Тошић: Партизан жели Куп, спашава сезону

БЕОГРАД: Фудбалер Партизана Зоран Тошић, који је голом за реми у Нишу против Радничког (1:1) одвео његов тим у финале Купа Србије, каже да се радује што ће се за трофеј борити са највећим ривалом Црвеном звездом.
z
Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Партизан је прошао даље захваљујући победи из Београда 1:0, док је Звезда у Лучанима ремизирала 0:0 и елиминисала Младост са укупних 4:1.

"Мислим да су сви срећни што је финале нови дерби и да је то још један изазов и за нас и навијаче. Сезона је била дуга и напорна да бисмо је лако бацили у воду. Имамо прилику да освојимо трофеј и учинићемо све да то урадимо", рекао је Тошић за клупски сајт.

Бивши репрезентативац Србије у 80. искористио је асистенцију Рикарда Гомеша, само пет минута од вођства Радничког преко Саше Стојановића.

"Осетио сам да би требало да испратим акцију, а онда смо имали среће да лопта дође на право место и мени из те позиције није било тешко да постигнем гол", поручио је Тошић и честитао младом Лазару Павловићу на одличном дебију.

Тошић истиче да је Партизан на основу приказаног на терену заслужио да игра финале.

"Улог је био велики, притисак огроман, као и наша жеља. Свака грешка, најмањи покрет, пад концентрације на пола секунде се скупо плаћа у оваквим утакмицама. Имали смо план од самог почетка и нисмо бирали фудбалски начин како да дођемо до њега. Успели смо и очекује нас још један степеник да бисмо узели трофеј", закључио је он.

Финале Купа Србије игра се 23. маја.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести