УЕФА: Није било сумњивих уплата на меч Спартак - Раднички

БЕОГРАД: Европска фудбалска унија (УЕФА) нема сазнања да је меч Спартак - Раднички Ниш (2:0), на коме је арбитар Срђан Обрадовић досудио два пенала за Суботичане, повезан са кладионицама, преноси Спортски журнал.
spartak radnicki1, jgrlic
Фото: Ј. Грлић

Фудбалски савез Србије (ФСС) затражио је од УЕФА податке да ли постоје нека сазања о могућим малверзацима, пошто има стручан тим који се бави спречавањем намештања утакмице, али је из Ниона стигло обевештење да нема никаквих назнака у повећане и сумњиве уплате.

Претходно, припадници Министарства унутрашњих послова, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су судију Обрадовића због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја на утакмици у Суботици јер је "фаворизовао домаћи тим у директном дуелу у борби за Европу".

Судији из Јагодине одређено је задржавање од 48 сати након ћега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужиоцу, саопштено је из МУП-а.

Обрадовић је на поменутом мечу досудио "скандалозан" пенал од два за Спартак и направио још једну у низу грешака, међу којима је најпознатија она из 153. вечитог дербија када је признао гол Звезди након што је Џон Руиз асистирао "из аута" за гол.

Зато је реаговао и први човек Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза и упутио захтев Судијској комисији да се арбитар Обрадовић драстично казни и скине са листе судија.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести