Војводина спремна за рововску борбу са Пролетером

НОВИ САД: У последњој рунди јесењег дела сезоне фудбалске Суперлиге, данас се на стадиону “Карађорђе” игра утакмица између градских ривала Војводине и Пролетера.
д
Фото: Ј. Грлић

Реч је о сусрету ривала који се јако добро познају, па се очекује занимљив и неизвестан окршај, у којем ће оба тима покушати да стигну до три бода. Летос су, у првом одмеравању снага, више успеха имали црвено-бели, који су славили голом Винсента Езеа (1:0), али су своје прилике имали и Сланобарци. Данашњи дуел пред, верујемо, значајнијим бројем гледалаца на трибинама одлучиће и о томе ко ће на зимску паузу отићи са седме, а ко са осме позиције на табели. Уз борбу за престиж, биће, дакле, обострано изражених мотива да се победи и да навијачи једне од екипа на одмор оду задовољнији.

- Остала је још једна утакмица пре одласка на зимску паузу - рекао је Радован Кривокапић, вд шефа стручног штаба Војводине. - Желимо да победом обрадујемо навијаче и колико-толико поправимо слику о себи у јесењој полусезони. Одлично познајемотим Пролетера и међу нама нема тајни. Пуно је наших играча наступало на Сланој бари, а Пролетеру  је, опет, већи број фудбалера који су прошли школу Војводине. Мотива ће на обе стране бити напретек, а чињеница да је реч о војвођанском и градском дербију утицаће на набој и тензију на терену. Верујем да ће сви актери утакмице бити на нивоу дербија, очекујем то од играча, тренера, навијача и судија.

Очекују се снежне падавине, што ће, уз лоше стање терена, бити велики проблем за играче.


Кадровски проблеми

Воша има кадровских проблема, па је занимљиво за коју ће се стартну поставу Кривокапић определити. Она би, судећи по тренинзима, могла да изгледа и овако: Роцков - Лазаревић, Граовац, Саничанин, Антић - Ђурић, Милојевић - Гојков (Ђуричин), Нешковић, Езе - Гајић.


- Тешко је очекивати леп фудбал и због временских услова и због стања терена. Спремамо се за праву ровоску битку, а верујем да слично размишљају и у Пролетеру, пошто желе да се докажу. Будите сигурни у то да ће наша жеља бити већа од противникове и да ћемо, ма колико они да буду спремни, ми бити још спремнији. Имамо обавезу према грбу клуба који представљамо и желимо да јесен окончамо у ритму у којем смо играли на последње три утакмице. Није важно да играмо лепо, већ да пружимо све од себе и да победимо и да на паузу одемо у лепом расположењу.

Кривокапић неће моћи због картона да рачуна на  Дамира Зломислића, а више играча је повређено.


Има времена за разговор

Да ли ће Радован Кривокапић и на пролеће предводити екипу било је једно до новинарских питања.

- Још увек ништа нисмо прецизирали и то на моју иницијативу. Не желим да се играчи тиме оптерећују, већ да прво заврше јесењи део такмичења како треба. Онда ће на ред доћи и разговори о мојој тренерској будућности – одговорио је Кривокапић.


- Већ је постала некаква традиција да имамо проблема са повредма играча, па је тако и овог пута. Поред Зломислића и од раније повређених играча, сада им се придружио и озлеђени Аранђел Стојковић, који неће данас наступити. Без обзира на све, они који буду добили прилику имаће обавезу да пруже максимум и заврше први део сезоне победнички – поручио је Кривокапић.

Утакмица Војводина - Пролетер почиње у 15 часова, а главни судија биће Петар Пипер из Чачка. Улазнице ће се продавати по цени од 300 динара (Запад) и 100 динара (Север), док је источна трибина и даље затворена.

А. Предојевић


Радојичић: Права фудбалска посластица

Након ремија са Чукаричким  и солидне игре,  поготово у другом полувремену,екипу са новосадске Слане баре, најпријатнијег изненађења суперлигашког каравана, очекује градски дерби.Стратег Пролетера Драган Радојичић верује да могу на “Карађорђу” до повољног резултата.

- На крају успешне године, очекује нас једна од најтежих утакмица, али за гледаоце, убеђен сам, баш права фудбалска посластица.Посебно тешка због надахнутог ривала и ових временских неуслова.Не сумњам да ће моји играчи дати максимум, приказати квалитетну партију и стићи до повољног резултата.Избили смо у орбиту српског фудбала и током јесени стално били међу осам  екипа. Предстоји нам да у утакмици са Војводином ставимо печат и потврдимо епитете најпријатнијег изненађења – каже Радојичић.

За стратеге градског дербија, Кривокапића и Радојичића, нема већих непознаница.


Човић: Само победа

По речима капитена и најбољег стрелца Пролетера Немање Човића, сви у клубу жарко желе да се реванширају Воши  за претходни пораз.

- У утакмицу улазимо  чистих глава, максимално концентрисани и  спремни да сенападачком игром, која нас је красила током јесени, реванширамо за претходни минималац.Немамо шта да кријемо, интересују нас само три бода – јасан је Човић, некада успешан играч Војводине.


-  Убацивање младих и талентованих играча у екипу донела је Воши освежење. Чињеница да су доста наши фудбалера  некада носили дрес Војводине је мотив више, прилика да се покажу у најлепшем светлу. Добро смо изанализирали ривала, све сам пренео играчима, који ће, верујем, оставити срце на терену. Учинићемо све што је у нашој моћи да дођемо до победе коју смо у прошлом мечу заслужили. Ову прилику нећемо пропустити. Убеђен сам да имамо квалитета и мотива за реванш.

На мегдан комшијама изаћи ће најспремнији.

-  У глави имам 95 посто тима, за оних пет одлучићу се пред сам почетак утакмице. Наравно да ће део тога зависити и од временских прилика и од терена, који ће бити препрека за оба састава да покажу све своје најбоље.У једно сам  сигуран, Пролетер ће пружити максимум, а дали ће то бити довољно за тријумф остаје да се види – поручио је Радојичић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести