Воша се, после пораза од Борца из Боботе, спрема за Вождовац и Златибор

НОВИ САД: У уторак је комбиновани тим Војводине увеличао славље Борца из Боботе(Хрватска), с којим је одиграо утакмицу поводом 90 година од оснивања тог клуба. Мало ко је очекивао да ће домаћин победити водећу екипу у Суперлиги Србије( 2:1).
fk vojvodina jgrlic
Фото: Ј. Грлић

- Не смемо да изгубимо ни на тренингу, а камоли на утакмици, без обзира што је била пријатељског карактера - рекао је за сајт ФК Војводина тренер Ненад Лалатовић. - Иако је у другом делу сусрета, који је игран два пута по 30 минута, на терену код нас био већи број омладинаца од по 17-18 година, недопустиво је да изгубимо, јер је међу тим дечацима било и репрезентативаца. У Боботу смо дошли због жеље нашег председника и видели смо дивне и културне људе, који су нас феноменално угостили и показали се као сјајни домаћини.

Истог дана када је Воша била у Хрватској, у Старој Пазови одређени су парови шеснаестине финала Купа Србије. Црвено-бели ће гостовати екипи Златибора, а сусрет ће бити одигран 25. септембра, на игралишту Швајцарија.


Бесплатан улаз

У знак захвалности за изузетну подршку током досадашњег дела сезоне, али и у складу са најавама обележавања последње сезоне коју игра на постојећем здању стадиона “Карађорђе”, односно поводом 105 година од оснивања, улаз на утакмицу с Вождовцем биће бесплатан. Захваљаујући спонзору сусрета, компанији Енерготехника Јужна Бачка, гледаоци ће на дан утакмице моћи да преузму на благајнама бесплатне улазнице.


- Када сам био тренер Чукаричког, Раднички из Ниша је изгубио од Златибора у Куп утакмици са 1:0, а касније је моја тадашња екипа истим резултатом добила тај тим. Реч је о колективу који игра веома квалитетно и јако, постиже и прима мало голова и веома је незгодан као домаћин. Очекује нас јако тешка утакмица, уосталом, Куп је веома захтевно такмичење.

Пре тога, пред новосадским тимом је сусрет 9. кола у Суперлиги, у којем ће дочекати екипу Вождовца. Утакмица је на програму у суботу, од 20 часова, на стадиону “Карађорђе”.

- У српском фудбалу квалитет лиге је доста изједначен и због тога је сигурно да нас очекује доста тежак испит. Још увек је рано да нешто конкретније кажем на тему Вождовца и сигурно је да ћу моћи да будем конкретнији када дође време за то – рекао је Лалатовић.

У редовима Новосађана нема кажњених и повређених играча, па ће стручни штаб моћи да на мегдан Вождовцу изведе најјачи тим.

А. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести