Гол – поклон за пунолетство

Тешко да има бољег рођанданског поклона за фудбалера када пред пунолетство сам себе почасти голом, макар и на пријатељској утакмици. Управо то је пошло „за ногом“ младом фудбалеру Војводине Луки Луковићу,

који је јуче постигао гол на тренинг мечу са Спартаком, а јуче је прославио 18. рођендан. Ипак, оно што је још битније, офанзивни везиста Новосађана је наговестио да ће црвено – бели са „Карађорђа“ у скорије време моћи на њега озбиљно да рачунају.

- Задовољан сам својом игром притив Суботичана, али наравно, увек може боље. Потрудићу се да тако буде у наредним мечевима, кад год ми се укаже шанса. Желим да се што је пре могуће изборим за статус првотимца и даље напредујем. Наравно, млад сам, има времена. Убеђен сам, све ће једног дана доћи на својем место – оптимиста је Лука Луковић.  

Овај 186 центиметара високо момак рођен је у Београду, а фудбал је почео да игра са свега шест година у Радничком са Новог Београда. 2007. прелази у Црвену звезду где је прошао све млађе селекције клуба из Љутице Богдана, а у сезони 2012/13 увршен је у идеалан тим кадетске лиге Србије. Игра у везном реду, а највише му „лежи“ позиција иза нападача. Зимус је из Звезде дошао у Војводину, која је за нега Београђанима платила тренинг – компензацију, све је очигледније, са „дебелим“ разлогом.

- Увидео сам да Воша сјајно ради са младим играчима и да многи од њих добијају шансу у првом тиму. Када ме је тренер Милан Косановић запазио на мечу омладинских репрезентација Србије и Израела позвао да дођем међу новосадске црвено – беле, нисам имао много дилеме – каже Луковић.
Јасно је да о Лукиним фудбалским потенцијалима, врлинама и манама, нико не може компетентније да суди од Косановића. Члан стручног штаба новосадског суперлигаша сматра да Луковић може да се обликује у доброг фудбалера.

-  Лука је јак на лопти и врло конкретан када је поседује, јер у већини случајева иде право на гол, па често постиже поготке. Треба више да се креће и поправи игру у дефанзиви, али и да обрати пажњу на своје тело, јер има специфичан метаболизам. Још је млад и треба времена да сазри и као играч и као личност, али потенцијал, и то велик, сигурно има – каже Милан Косановић.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести