Горка пилула већ на старту

На премијери на Сланој бари, фудбалери Пролетера испили су горку пилулу. Нико није очекивао овакав епилог, с обзиром на то да се већ у 7. минуту мрежа Динама затресла

Пролетер - Динамо 1:2 (1:2)

НОВИ САД: Стадион Слана бара, гледалаца 500, судија: Трипковић (Краљево). Стрелци: Миросављев у 7. за Пролетер, а Ђокић у 15. и Стојковић у 45. минуту за Динамо. Жути картони: Шалипур, В. Илић и Миросављев (Пролетер), а Сурака, Стевановић, Антић и Љубисављевић (Динамо). Црвени картон: Ђуришић (Пролетер).

ПРОЛЕТЕР: М. Илић 7, Лазаревић 6, Стојшић 6, Андрејевић 6, Шалипур 7, Ђуришић 7 (Манојловић 6), В. Илић 6, Милићевић 7, Бошковић 7 (Гргић 7), Миросављев 7, Шакић 7.

ДИНАМО: Весић 7, Окомајн 6, Митић 7 (Стефановић 6), Сурака 7, Стојковић 7, Јовановић 7 (Љубисављевић), Станковић 7, Гашић 7, Димитров 7, Ђокић 7 (Антић), Стевановић 6.

На пој премијери на Сланој бари, фудбалери Пролетера испили су горку пилулу. Нико није очекивао овакав епилог, с обзиром на то да се већ у 7. минуту мрежа Динама затресла. Израђену акцију Шакића, Милићевића и Владимира Илића, прецизним ударцем с неколико метара завршио је Милан Миросављев.

Осам минута касније, затресла се мрежа домаћина. Након набачене лопте у шеснаестерац, голман Марко Илић истрчао је и у скоку је уххватио. При паду је, чини се, био онемогућен од противничког играча, лопта му је испала, а Ђокић био на правом месту да је убаци у мрежу. Уз жустро негодовање играча Пролетера, судија Трипковић показао је на центар. Када се очекивао крај првог дела, у надокнади времена, брзоноги Жељко Димитров побегао је одбрани, утрчао у шеснаестерац и, када се већ чинило да од напада гостију нема ништа, пао је у дуелу са Андрејевићем, а судија Трипковић показао је на пенал. Ударац с беле тачке Александра Стојковића укротио је Марко Илић, али на несрећу домаћина извођач је био најприсебнији, па је из другог покушаја савладао Илића.

Осетила се и у наставку нервоза у редовима домаћих, којој је одлукама допринео и судија Трипковић. Нападали су играчи Пролетера у таласима, али нису успели да стигну барем до бода. Како је време одмицало, тако су гости покушавали да симулирањима добију на времену, што им је већим делом и успевало. У 78. минуту, на интервенцију помоћника Милићевића, Марко Ђуришић, који је замењен због повреде, добио је црвени картон, а неколико минута касније судија Трипковић удаљио је са клупе и тренера Золтана Сабоа. 

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести