Гости с правом фаворити

Кошаркаши Војводина Србијагас вечерас у малој дворани Спенса угостиће екипу Металца и биће ово премијерни меч црвено-белих у суперлигашкој трци. Након сјајних издања у КЛС где су с лакоћом

и много пре краја лигашког дела изборили пласман у Суперлигу, изабранике тренера Душана Алимпијевића сада очекује много тежи задатак. Они ће у друштву екипа “с Јадрана” и старих ривала из Прве лиге, покушати да изборе што бољи пласман и сезону заврше успешно.

Црвено-бели су искористили право и појачали се уочи наставка такмичиња. У редове тима из Српске Атине стигао је најбољи играч краљевачке Слоге Марко Радоњић који игра на позицији плејмејкера и бека, док је изостало појачање на позицији центра.Очекивања уочи старта Суперлиге, изнео је тренер црвено-белих Душан Алимпијевић:

- С обзиром да смо се пред старт Суперлиге појачали само на позицији плејмејкера, а нисмо успели да доведемо још једног центра, а на другој страни смо остали без два најбоља играча, немамо права да очекујемо велике домете. Нећемо јурити четврто место које води у АБА лигу. Циљ нам је да одиграмо што часније и борбеније све утакмице и да видимо где смо у овом тренутку у односу на четири најбоља тима.

Ових 14 кола биће својеврсна награда за момке који су изнели терет током прволигашке сезоне. Надам се да ће атрактивни ривали бити магнет за публику и да ће трибине Спенса бити пуне у предстојећа два месеца.Прва препрека је сјајна и борбена екипа из Ваљева која је партијама у АБА лиги у дебитантској сезони изборила пласман у Еврокуп.

- Очекујем да пружимо максимум у вечерањем мечу и да приступом и борбеношћу покушамо да парирамо Металцу који је асполутни фаворит. Наруку нам не иде и чињеница да се Јеремић није опоравио од дисторзије зглоба коју је зарадио у последњем колу против ОКК Београда, а Бранковић је такође под знаком питања због проблема с коленом. О Ваљевцима које сјајно води тренер Ђокић, најбоље говоре партије у АБА лиги. Освојили су шесто место и изборили учешће у Еврокупу наредне сезоне.

Појачали су се доласком Јеремића и Јанковића и сигурно да ће у Спенсу с правом јуришати на победу. Учинићемо све да им пружимо што јачи отпор и покажемо да смо с правом изборили пласман међу осам најбољих тимова Србије – закључио је тренер Војводине Душан Алимпијевић. 
Утакмица првог кола Суперлиге Војводина Србијагас – Металац игра се вечерас, с почетком у 20 часова.

И. Грубор

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести