Говедарица: Идемо на победу

Након пораза у дербију доњег дела табеле у Чачку, пред фудбалерима ОФК Бачке је, чини се, никад тежи задатак. На стадиону „Славко Малетин – Вава“ гостује вишеструки шампион

 државе и лидер Суперлиге Црвена звезда. Биће то прави фудбалски спектакл у Бачкој Паланци, који ће привући без икакве сумње  велики број гледалаца.За бачкопаланачке фудбалере положај на табели и квалитет београдског тима нема великог значаја, јер се боре за опстанак и сваки бод им је важан. Екипа тренера Зорана Говедарице, бар према његовим очекивањима, има одређене амбиције у дуелу са лидером.

-Идемо на победу, без обзира на то што играмо против Црвене звезде. Поштујемо тренера Миодрага Божовића и његову екипу, али пре свега поштујемо себе. Радимо и тренирамо тако да сваком противнику прилазимо на исти начин. Осећа се у Бачкој Паланци и самом клубу блага еуфорија пред Звездин долазак. Навијачи воле овакве догађаје, поносни су на Бачку и на чињеницу што у граду гостује вишеструки првак Србије и некадашњи шампион Европе и света - каже шеф стручног штаба Зоран Говедарица.

Биће ово у сваком случају фудбалски спектакл у Бачкој Паланци. Подсећамо на утакмицу шеснаестине финала Купа Србије између ова два ривала, одиграној у Бачкој Паланци пре годину и по, када је тадашњи прволигаш пружио снажан отпор фавориту. Бачкопаланачки клуб је тада положио испит са  највећом оценом из организације утакмице, није било ни најмањег инцидента, а према слободној процени тада је на стадиону било око 5.000 љубитеља фудбала. Сада је првенствени окршај проглашен за меч високог ризика. По сазнањима, неће бити организованог доласка Звездиних навијача, него се очекују мање групице, што свакако отежава организацију утакмице.Домаћини препоручују навијачима да дођу раније на стадион како би се избехгле евентуалне гужве.

Д. Зорић

 

ФУДБАЛЕРИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ С ОПТИМИЗМОМ ПУТУЈУ У БАЧКУ ПАЛАНКУ
Корак по корак, вечити није на реду

Сигурна је била Звезда у пролећној увертири против Новог Пазара, а циљеви пред гостовање Бачкој се не мењају, наставак победничке серије уочи вечитог дербија, који је на програму у наредном колу. - Не знам да ли је свима вечити дерби у мислима. Идемо редом, најважније је да победимо Бачку. Свака утакмица је битна. Бачка се налази у незавидној позицији и пружиће максимум. Ми смо сваком ривалу велика мотивација, надам се да ће терен бити солидан како бисмо наметнули наш стил игре и освојили бодове-  казао је тренер Миодраг Божовић.

Ле Талек кубури са повредом, као и Доналд, док је редове црвено – белих напустио искусни штопер Рендулић ( преселио се у Казахстан), а једином десном беку Петковићу прети суспензија у дербију ако заради жути картон против Бачке. - Имамо довољно играча и сви су здрави. Рендулић је био духовит, засмејавао је све у екипи и држао добру атмосферу. Али, не бих више говорио о томе, има 32 године, нашао је добар инострани ангажман и клуб му је дао зеленео светло. Петковић не добија често картоне, играће наравано, а ако се деси тражићемо решење за дерби. Немам намеру да никога одмарам пред сусрет са Партизаном, јер нико није ни уморан.

Није желео да саопшти стартну поставу Божовић, односно да ли ће бити промена у односу на прошли меч. Извесно је само да ће у протоколу бити места још за Милића и Срнића.  Божовић се још једном осврнуо на професионални погон у којем је већ десетак нових фудбалера, односно на питање да ли је пролећна сезона и припрема за европске изазове. - Тешко је говорити о томе да ли ова екипа има тај квалитет. Чини ми се као да се годину дана уназад постављају иста питања. Имали смо негативно искуство. За Европу треба много студиознији рад и инфраструктура да би нешто могло да се уради. Неки ће отићи, неки завршити каријеру, морамо да спремамо играче да могу да играју за Црвену звезду. Немогуће је тражити да одмах бљесну, то су веома ретки случајеви. Припремамо смену генерација- најавио је Божовић.

З.Рангелов
 

Поштене Нишлије

Увек су занимљиви коментара Божовића о актуелним темама, а овога пута у центру пажње су била саопштења Радничког око трансфера Милана Павкова у Звезду.  - Смета ми све то јер знам да су ови из Радничког много поштени. Када вас тако поштени нападају, онда мора да вам смета. Они су пример поштења- казао је Божовић.

 

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ – 23. КОЛО

Субота

БАЧКА ПАЛАНКА: Бачка - Црвена звезда  (13)
ИВАЊИЦА: Јавор - Спартак  (14)
НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар - Металац  (14)
НИШ: Раднички - Вождовац  (14)
СУРДУЛИЦА: Радник - Младост  (14)
БЕОГРАД: Чукарички - Напредак  (17)
БЕОГРАД: Партизан - Борац  (17)

Недеља

НОВИ САД: Војводина - Рад  (17)
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести