Гран при: Србија првог викенда игра на Тајланду

После освајања бронзане медаље на Европским играма у Бакуу, одбојкашице Србије настављају са овосезонским акцијама, а данас крећу с такмичењем у светском Гран прију.

Биће то пето учешће наше репрезентације на овом комерцијалном надметању, а до сада је освојила два бронзана одличја (2011. и 2013. године).

Србија ће играти у Бангкоку с Тајландом, Бразилом и Јапаном, Калињинграду с Русијом, Турском и САД и Штутгарту с Немачком, Турском и Доминиканском Републиком. С клупе ће наше девојке у мечевима првог викенда предводити Бранко Ковачевић, помоћник селектора Терзића који је остао у Београду и ради с девојкама које нису отпутовале.

- Пут до Тајланда био је мало напоран, али имали смо времена да се аклиматизујемо и прилагодима новим условима. Најважније је да су све девојке здраве, да ће атмосфера бити на врхунском нивоу, како у нашој репрезентацији, тако и на трибинама, јер се овде одбојка заиста прати. Што се тиче противница на Тајланду, нису у најјачим саставима, као ни ми, али то нам није ни превише битно јер смо фокусирани на наш систем рада и игре – рекао је Бранко Ковачевић.

Састав у Тајланду – техничари: Бојана Живковић, Даница Раденковић, Слађана Мирковић, коректори: Ана Бјелица, Марта Дрпа и Адела Хелић, либеро Сузана Ћебић, блокери Маја Савић и Мина Поповић, примачи: Брижитка Молнар, Тијана Малешевић и Бианка Буша.

- Нисмо имале много времена за одмор после мечева у Бакуу, свега два дана, али навикле смо већ на јак темпо уназад неколико сезона. Знамо какво је Гран при надметање и мислим да ће ова уводна фаза послужити екипама за уигравање пошто нас све ове године очекују много важнија такмичења, јер је предолимпијска година. Сви смо у мање-више комбинованим саставима и зато не знам са сигурношћу шта можемо да очекујемо, али ће нам све бити јасније после данашњег меча с домаћином – рекла је репрезентативка Тијана Малешевић.

На финалном турниру ће играти шест екипа. Поред домаћина, репрезентације САД, пласман ће изборити пет најуспешнијих селекција из Интерконтиненталног дела такмичења.

М. Р.

Програм

А група (Тајланд)

Данас
Србија – Тајланд  (11)
Бразил – Јапан  (13.30)
Сутра
Србија – Бразил  (9)
Тајланд – Јапан  (11.30)
Недеља
Србија – Јапан  (9)
Бразил – Тајланд  (11.30)

Б група (Кина)

Данас
Немачка – Русија  (10)
Кина – Доминикана  (13.30)
Сутра
Доминикана – Русија  (10)
Кина – Немачка  (13.30)
Недеља
Доминикана – Немачка  (10)
Кина – Русија  (13.30)

Ц група (Турска)

Данас
САД – Италија  (15)
Турска – Белгија  (18)
Сутра
Италија – Белгија  (15)
Турска – САД  (18)
Недеља
САД – Белгија  (15)
Турска – Италија  (18)

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести