Грбић с провереним снагама

Одбојкаши Србије ће данас кренути на пут у Бразил где их у Бело Хоризонтеу очекује уводни двомеч Светске лиге, који се игра у петак и недељу. Селектор Никола Грбић за прву овосезонску репрезентативну акцију

 води ове играче – техничари: Никола Јововић и Алекса Брђовић, коректори: Александар Атанасијевић и Саша Старовић, либера: Никола Росић и Невен Мајсторовић, блокери: Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац и Александар Околић, примачи: Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Константин Чупковић и Милан Катић.

У А групи Светске лиге наша репрезентација игрће с Бразилом, Италијом и Аустралијом, а три најбоље селекције ће на финални турнир, али како наглашава Грбић, на сваки меч ће се ићи само с победом као циљем.- Тек смо у трећој недељи припрема где смо највише радили на физици, па можда нећемо бити максимално уиграни,јер за то треба времена.

У свакој утакмици ћемо, док сам селектор, ићи на победу и трудићемо се да пружамо максимум. Сигурно је да ће и Бразил одмарати поједине играче и да неће бити уиграни, поготову што су већ као домаћини обезбедили наступ на финалном турниру. Због тога постоји могућност да не буде јако квалитетне одбојке јер смо још у припремама, али све је то нормално у склопу овог такмичења – рекао је Грбић.

Селектор се одлучио углавном за проверене снаге и играче који су дужи низ година у националном тиму, а по повратку из Бразила ће се репрезентацији прикључити Немања Петрић и Никола Ковачевић, док ће Константин Чупковић и Милан Катић бити пребачени у Б репрезентацију, која ће учествовати на Европским играма.

- Тек је почетак и мислим да нам иде на руку чињеница да прва два викенда играмо у гостима. Да смо их играли код куће, били бисмо под императивом победе, а још нисмо на врхунцу форме, овако ћемо бити растерећенији. Из дана у дан форма ће се подизати и на домаћем терену ћемо већ бити много бољи, а треба још коцкица да се сложи док не будемо на врхунцу. Свакако очекујем да ћемо се пласирати на завршни турнир Светске лиге у Рио де Жанеиру – рекао је средњи блокер Марко Подрашчанин, један од играча с најдужим стажом у нацфионалном дресу.

М. Ристић
 

Распоред

Овог викенда Србија игра у Бразилу, а следећег у Италији. После тога следе три викенда у Србији, у Новом Саду и Београду наш тим ће дочекати Бразил, Аустралију и Италију, а 4. и 5. јула, у оквиру последњег, шестог викенда интерконтиненталне фазе Светке лиге, заказани су мечеви у Аустралији.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести