Грчка изненадила Србију у финалу турнира у Бору

Ватерполо репрезентација Грчке освојила је Турнир осам нација у Бору, пошто је данас у финалу

савладала Србију 15:14 после продужетака.
У регуларном делу било је 9:9 (1:4, 4:0, 2:2, 2:3).
Грци су се реванширали светским и европским шампионима за пораз на старту турнира 9:7, захваљујући пре свега сјајној другој четвртини коју су добили 4:0.

Грци су до тријумфа могли и у регуларном делу, имали су 9:7, али су Душан Мандић и Стефан Митровић донели изједначење.
Приликом извођења седмераца пресудио је промашај Андрије Прлаиновића у седмој серији, а претходно је у првој серији промашио и Филип Филиповић.
Треће место освојила је Италија победом против Црне Горе 11:8.

 

Савић: Идемо даље; Гоцић: Грци показали квалитет

Селектор ватерполиста Србије Дејан Савић после пораза у финалу турнира у Бору од Грчке изјавио је да је амбијент био сјајан и да су сви актери уживали.

"Сви су уживали, сјајан амбијент, одлична публика и било је милина играти овде. Имамо још доста да радимо, и једни и други. Идемо даље", изјавио је Савић, а преноси сајт ВСС.
Капитен српског тима Живко Гоцић истакао је да су Грци поново показали да су одличан тим.
"Видело се да има осцилација у игри, а Грци су поново показали да су одличан тим. Са њима играмо у другом колу у Рију и имаћемо шта да извучемо из овог меча", рекао је Гоцић.

Најискуснији српски играч Слободан НИкић рекао је да није забринут.
"Ово је припремни турнир и све екипе су имале успоне и падове. Нисам забринут, сигуран сам да ће до Рија све бити како треба", поручио је Никић.
Грци су у финалу Турнира осам нација у Бору савладали Србију 15:14 после извођења петераца, након што је у регуларном делу било 9:9.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести