Гвоздановић: Одлучиће мајсторица

Ватерполисти Војводине претрпели су непријатан пораз од Црвене звезде на Ташмајдану у првој утакмици полуфиналне серије плеј-офа првенства Србије (5:11).

Ни после преспаване ноћи у табору Новосађана не могу да пронађу праве разлоге због чега су поклекли и нису личили на ону сјајну дружину која се представила у лепом светлу у Региноланој лиги и  националном купу.

- Чини ми се да смо, као против Шапчана у првом мечу, ушли мало опуштеније, што нам се обило о главу. Без обзира на све, Звезда јесте била боља од нас, али коначан резултат не одражава прави однос снага квалитета наших двеју екипе. Уверен сам да ћемо у следећем мечу, сутра од 19 часова, пред нашим навијачима на Сланој бари показати право лице и максимално ангажовано ући против Београђана. Оптимизам градим на основу два сусрета у Регионалној лиги, када смо с њима одиграли две утакмице и обе изгубили с голом заостатка - сматра један од најбољих и најперспективнијих Војводининих играча Иван Гвоздановић.

Потом је 19-годишњи јуниорски репрезентативац покушао да дубље анализира разлоге пораза.- За разлику од Звезде, која је избачена из Регионалне лиге, ми смо уморнији ушли у национални шампионат и нисмо осећали довољно свежину. Домаћин је много боље од нас користио играча више, односно мање, одбрана им је била на висини задатка, а и када бисмо јој се искрали дочекао би нас голман Алесандро Краљ. Када се томе дода да су и искуснији као екипа, онда нема простора за неко изненађење. Иако су и у Регионалној лиги имали појачања, много боље смо се носили с њима.

Управо Војводинин универзалац, који је од 14. године саставни део сениорске екипе, сматра да у другом мечу морају да ураде све супротно него у Београду.- Најпре морамо поправити реализацију. Имали смо контри и на Ташмајдану, али их нисмо искористили. Требало би да поправимо игру са играчем више, али и када имамо мање. Не смемо дозволити да нас поново препливају, боље се морамо кретати, буквално сви до једнога морамо да подигнемо ниво борбености и концентрације ако желимо да одиграмо још две утакмице.
Ипак, Гвоздановић шири оптимизам.

- Нема посустајања. Оптимиста сам, играмо пред нашим навијачима и верујем у то да можемо да им се реванширамо. Бићу задовољан и са победом од једног гола, па нека мајсторица у Београду одлучи финалисту - уверен је Иван Гвоздановић.

Ј. Галић

Бисер иде у Калифорнију

Један од највећих бисера српског ватерпола Иван Гвоздановић ових дана завршава Гимназију “Јован Јовановић Змај” и од 10. јула одлази у Америку на колеџ.
- Добио сам стипендију од Колеџа “Санта Барбара” у Калифорнији, где ћу покушати да се упишем на Електротехнички факултет и браним боје студентске екипе. Свестан сам да сам овим потезом највероватније завршио учешће у јуниорској репрезентацији, коју очекује светско првенство (Подгорица) и европско (Амстердам). Наравно, волео бих да једног дана будем део и сениорске репрезентације. Зато ћу се трудити да поред факултета пођеднако добро тренирам ватерполо и напредујем - нагласио је Иван Гвоздановић.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести