И даље без Суботића

Невен Суботић није спремна за повратак у редове репрезентације и неће појачати наш одбрамебени бедем у наставку квалификација за ЕП. То је епилог сусрета врсног дефанзиваца са делегацијом ФСС

у чијем саставу су били селектор Ћурчић и потпредседник  задужен за национални тим Саво Милошевић. Разговор је обављен у Дортмунду, након убедљиве победе Борусије над Шалкеом.

Састанак са Суботићем био је један у низу планираних са потенцијалним репрезентативцима у периоду између две квалификационе утакмице.- Разговор је протекао у искреном и пријатељском тону. Потпредседник Милошевић и селектор Ћурчић обавестили су Суботића о плановима и новоуспоствљеном систему рада са најбољом селекцијом. С друге стране, наш интернационалац је говорио о тренутку и стању у којем се налази.

ФСС и водећи људи А репрезентације желе да оваквим радом и приступом поставе основе система за дужи временски период. Поштујући интересовање јавности о статусу Невена Суботића у најбољој селекцији обавештавамо да он у овом тренутку није у могућности да прихвати све обавезе и на њих одговори на адекватан начин.Бројни детаљи разговора спадају у домен професионалног односа између надлежних у репрезентацији и самог играча и о њима неће бити речи. Искреност у ставовима значи обема странама и свакако јача даље односе. Контакт са Невеном Суботићем неће бити прекинут, односи ће бити додатно активирани у будућности, уз уверење да ће искусни и квалитетни дефанзивац једног дана поново обући дрес националног тима- објављен је и став ФШ на званичном сајту о теми која је била веома занимљива у протеклом период.

Огласио се и потпредседник Саво Милошевић.- Ми смо рекли да хоћемо да се сретнемо са играчем и разговарамо отворено о свему. Тако је управо и било и ова посета је свима много значила. У овом тренутку Невен Суботић не може да прихвати позив, ми то разумемо, али исто тако верујемо да ће се ствари променити у најскорије време. Предочили смо му све принципе рада у А репрезентацији, добили смо подршку за те идеје и надам се да ће он убрзо постати део екипе којој припада – рекао је Милошевић.

Селектор Радован Ћурчић размишља у сличном тону и тражи алтернативна решења за дефанзивну линију.- После искреног разговора, јасно је да Суботић у овом тренутку није спреман за повратак. Разговор са Суботићем је био само један у низу оних које водимо са бројним потенцијалним репрезентативцима. Утакмица против Португалије је скоро пред нама и мени је важно да знам на који начин и са којим снагама морам да припремам тај дуел. Србија има неколико опција на свим местима и на нама је да изаберемо ону најбољу за остварење такмичарских амбиција – најавио је селетор.

Србија наредну квалификациону утакмицу за Првенство Европе у Француској играће 29. марта против Португалије у Лисабону.

З. Рангелов
 

Здравље на првом месту

Невен Суботић је кратко објаснио зашто није спреман за повратак у национални тим Србије.
- Мени је и даље најважније да радим на потпуном опоравку од тешке повреде која ме је прошле сезоне одвојила девет месеци од фудбала. Тачно је да сам се вратио и да играм, али и даље свакодневно радим вежбе опоравка и јачања колена. Процена је да додатни ангажман око играња у репрезентацији у овом тренутку не би била најбоља опција за моје здравствено стање. Гледам сваку утакмицу наше репрезентације као прави навијач и од срца друговима и свима у Савезу желим све најбоље, победе и успехе – поручио је Суботић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести