И Недовић верује у златну медаљу

Немања Недовић потврдио је речи селектора Александра Ђорђевића и рекао је да је циљ репрезентације Србије златна медаља на Европском првенству 2015. године.

- Мислим да неки момци, укључујући и мене, који нисмо играли прошле године, могу да дају додатни квалитет тиму. Селектор Ђорђевић рекао је недавно да идемо на злато, а и ја такође верујем у то. Ићи ћемо на златну медаљу - рекао је Недовић.

Недовић је нешто више од годину дана провео у НБА лиги, али се вратио у Европу и потписао трогодишњи уговор са Валенсијом.

- Драго ми је што сам се вратио и што сам у Валенсији. Нисам много играо у НБА, а имам само 23 године и потребне су ми утакмице. Евролига је најбоље такмичење у Европи и то је био један од разлога зашто сам дошао.

У својој руки сезони у Голден Стејту Недовић је играо на само 24 утакмице и то када је исход мечева већ био познат.

-Нисам добио праву прилику. Разумем да сам био у првој сезони и да ми је било потребно време да се прилагодим, али то сам и учинио до краја прошле сезоне и све је било на мени. Ипак, нисам добио шансу у предсезони, играо сам само 16 минута. Почела је сезона и опет нисам играо. То ми се смучило, па сам решио да се вратим у Европу.

За конкуренте је Недовић имао вероватно најбољи бековски пар НБА лиге – Стефа Карија и Клеја Томпсона.

- Јесте, било је тешко. Мислим да је и поред тога било места за мене, могао сам да помогнем тиму, али то је била тренерова одлука и ја је поштујем.

На питање да ли је можда погрешио што је отишао у НБА, Недовић је одговорио:

- Лако је сада то рећи, у оно време сам осећао да сам спреман. Неки људи су говорили да је требало да играм Евролигу још годину-две... То је сада прошлост и не размишљам више о томе. Ипак, не одустајем од сна да заиграм у НБА лиги – то је најбоља лига на свету и невероватно је бити део тога.

Пре одласка у САД Недовићев надимак био је -европски Дерик Роуз.    - Не свиђа ми се тај надимак, мислим да су људи то видели на Ју тубу -казао је Недовић у интервјуу за Еурохоопс.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести