Има места оптимизму

Тешка времена која су притисла српски спорт нису заобишла ни рукометаше Југовића, који управо у борби са беспарицом, захваљујући другарству, мукотрпном раду и вери у боље сутра

проналазе светло на крају тунела. Некад им то теже, а некад лакше полази за руком, па после девет кола, чиме је завршен први део такмичарске сезоне, заузимају осму позицију на табели Суперлиге. После прошлогодишњег узлета и борбе за титулу за многе је ово (не)очекиван расплет догађаја. Међутим, један од најбољих Југовићевих играча Немања Белош покушао је да оправда тренутно неповољан положај по њих.

- Напустило нас је неколико врло битних играча попут Црноглавца, Шипке, Вучићевића, Добријевића, који су били носиоци игре. Сада су се у њиховим улогама нашли прошлогодишњи епизодисти и посматрачи с трибина. Опет, изузетно се осећа одлазак тренера Николе Марковића, који је из нас извлачио понекад и недостижно и незамисливо. Не могу да кажем да сада слабије радимо, али нешто нам недостеје да се откачимо и да се винемо у висине. Додао бих и то да су и повреде томе много кумовале. Све у свему, неискуство и притисак важности утакмица утицале су на целокупну слику - уверава леви бек Немања Белош.

Танана је нит која је Каћане делила од плеј-офа, а после пораза у последњем колу од лидера Црвене звезде у Београду шансе за плеј-оф су доведене у домен теорије.

- Баш ми је криво, пошто смо целу утакмицу били у егалу с њима. Поражени смо због наших глупости. Ипак, верујем да ћемо у другом делу шампионата то надокнадити и да ћемо стићи до плеј-офа. Но, и ако не успемо неће бити смак света, јер у мини лиги за опстанак имамо добру позицију. Уверен сам да ћемо одиграти много боље, надам се да ћемо бити комплетнији. Добра смо екипа, а и време је да све дође на своје место.

Вечерас (19 часова дворана Храм) утакмицом с Рударом из Костолца наставља се Суперлига, а после још два кола (Раднички и Партизан) идете на заслужен одмор.

- Бољи смо од Костолчана, сем победе не очекујем ништа друго. А, да ће бити тешко и неизвесно, биће. Лепо би било да победимо и преостале две утакмице и с већим оптимизмом одемо на одмор - рекао је Белош.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести