Императив победе оковао ноге

Нису фудбалери Црвене звезде ускочили у један од последњих возова на путу одбране шампиоснке титуле. Реми у вечитом дербију раван је поразу. Лакше него што су очекивали црно-бели

 су сачували предност од пет бодова. Матурски испит нове генерације фудбалера, које предводи млади стручњак Ненад Лалатовић, није положен. Једноставно, екипа тренутно нема снагу, квалитет, знање а можда и победнички карактер.

Од резултата више брине анемична и бојажљива партија против искуснијег ривала. Ако тим жели тријмуф а првих двадесет минута не пређе центар, или тек у седамдесет и неком минуту изведе први корнер, онда то није некаква тактичка стратегија већ немоћ.

- Не могу да будем задовољан резултатом. Желели смо да савлдамо ривала, смањимо бодовни заостатак, али нисмо успели. Утакмица је била борбена, са много дуела, а Партизан је знао искуством да сачува исход који му одговара - кратко је констатовао тренер Лалатовић.
Императив тријумфа као да је оковао ноге црвено - белима. Остали су без самопоуздања у већем делу утакмице, што је донело конфузију у везном реду, па и одбрани.

- Партизан је од старта био агресивнији. Ушли су у дуел безобразније, практично су нас “пребили” у првом полувремену. Стигао их је умор касније, ми смо додали гас али неких двадесет минута таквог ритма није било довољно за жељени циљ. Несхватљива ми је онолика радост црно- белих након ремија без голова - искрен је штопер Звезде Вукашин Јовановић.

Чини се да је Јовановић гађао у мету, да је психолшки момент био кључ за бледо издање актуелних шампиона. Ипак, без обзира што је лепа шанса да се на табели приближе лидеру отишла у неповрат, нико у табору Звезде не истиче белу заставу.
- Само фудбалски лаици могу да помисле да је трка готова. Преостало је још шест утакмица, нема предаје. Јесте Партизан у предности, ближи је титули, али у оптицају је још 18 бодова, још пуно искушења на која треба одговорити на прави начин - истакао је Лалатовић.
У среду Звезду чека поправни испит на гостовању Доњем Срему.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести