Искупљење – мотив црвено-белих

У правом смислу те речи, турбулентна сезона остаје иза фудбалера Војводине. У њу су Новосађани ушли одлично, у једном тренутку били су чак уз раме Партизану (пред утакмицу 11. кола),

 јесенас су освојили рекордних 29 бодова, а онда је дошло до промена у екипи и резултатског пада. Уз то, црвено-бели су, као ретко када, више бодова освојили на гостовањима, док су на “Карађорђу”, пред сусрет 30. кола с Радничким 1923, који је на програму сутра од 17 часова, претрпели чак седам пораза.

О статистичким подацима везаним за учинак играча Војводине у првенству које се приближило завршетку, причаћемо већ током наредне седмице, али и из овога што смо изнели, јасно је да ће тим који води тренер Златомир Загорчић имати велику обавезу да победи Крагујевчане. Разлог је очигледан, јер фудбалери новосадског суперлигаша, ослабљени због неиграња четворице омладинских ре­пре­зентативаца Србије и суспендованог Секулића, желе да се уз три освојена бода опросте од својих навијача.

- Имамо дуг, због лоших игара на домаћем терену, према свима онима који навијају за Војводину - нагласио је леви бек Бојан Настић, један од најстандарднијих првотимаца. - Иако утакмица нема никакав такмичарски значај, желимо да забедлежимо победу у њој и сваки од нас, ко год да истрчи на терен, биће мотивисан и посвећен остварењу тог циља. Надам се да ће и публика доћи на трибине у већем броју и да ћемо се у ведром тону поздравити на крају сезоне у којој смо, ипак, остварили основни циљ, а то је био пласман у квалификације за Лигу Европе.

Златомир Загорчић још увек није желео да се изјасни о томе ко ће добити прилику да заигра против Радничког 1923, али је јасно да ће у тиму бити доста промена. У сваком случају, пред свима онима који добију шансу, стајаће јасна обавеза да пруже добру партију и прижељкиваном победом ставе тачку на крај једне прилично бурне сезоне.
Улаз на трибине је бесплатан.

А. Предојевић

У Бањалуку и навијачи

После дуела с Крагујевчанима, у понедељак експедиција Војводине упутиће се у Бањалуку, где први тим и ветерани играју пријатељске сусрете с домаћим Борцем. Црвено-бели желе да на тај начин помогну бањалучком клубу који се нашао у великим финанасијским проблемима.
Уз играче, на пут ће поћи и један аутобус испуњен навијачима Војводине.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести