Искусни Микић на клупи

У Новосадској женској кошаркашкој академији (ЖКА), клубу који је по организацији и спортској филозофији заиста освежење у домаћем спорту, од скора,

по први пут, ради и један мушкарац. То је искусни кошаркашки стратег Младен Микић (47), асистент на кошраци на новосадском ДИФ-у.,  који је од недавно на челу стручног штаба ЖКА.  - Прихватио сам позив председнице ЖКА Дејане Цвјетан и Слободанке Тувић да преузмем екипу, јер ми се допала идеја и концепт клуба, а то је предан рад са млађим категоријама и неколико перспективних јуниорки у првом тиму. До сада никада нисам радио у женској кошарци, па је и та чињеница била својеврстан изазов за мене. Такође, на факултету припремам докторат и везан сам  бар још годину дана за Нови Сад – каже Микић, који иза себе има богату тренерску каријеру, дугу две деценије.Почео је у новосадском НАП-у, потом је самостално водио Славију, уследили су ангажмани у суботичком Спаратку ( у два наврата), Вршцу, новосадском Радничком, као и послови у иностранству (Македонија и Либија).

У летњој паузи, након што се екипа у минулој сезони дуго борила за опстанак у лиги, било је неколико промена у тиму. Клуб су напустиле две искусне, за екипу битне кошаркашице, Теодора Требовац (отишла у Шабац) и Дуња Лукач (завршила каријеру), а пристигле су  крилни центар Анастасија Подунавац и центар Данијела Граховац (из Војводине), из Србобрана бек Сања Дунђерски, те крилни центар Тамара Јованчевић (прошле сезоне наступала у Француској) и Зрењанинка Ивана Бранжовски.  - Циљ нам је да се не боримо за опстанак, као што је то био случај прошле сезоне. Тренутно проблем представља то што се Јелена Митровић тек од недавно вратила на терен после повреде, а и даље је повређена Лена Радуловић, те ће ове играчице у првенствену трку ући недовољно спремне. У досадашеим припремним мечевима задовољан сам како функционише одбрана, али морамо да поправимо напад. Такође, тим није довољно искусан, али девојке одлично раде и атмосфера у екипи је сјајна – каже Младен Микић.

На почетку првенства (8. октобра) игра се градски дерби, у ком ће се састати Војводина и Новосадска ЖКА.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести